Συνεχίζεται η πολύ καλή ροή αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τις κορυφαίες αλυσίδες του αμερικανικού λιανεμπορίου επιβεβαιώνοντας πως τα κονδύλια που μοίρασαν στα νοικοκυριά τα πακέτα στήριξης έφεραν την επιθυμητή ανάρρωση στις καταναλωτικές δαπάνες σε συνδυασμό και με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Γεγονός που ωθεί τη γενικότερη βελτίωση της αγοράς και την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε δυναμικά επίπεδα ανάπτυξης.

Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε η αλυσίδα της Target, με τα κέρδη της όχι μόνο να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις αλλά να αγγίζουν νέο ιστορικό υψηλό.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. δολάρια ή 4,17 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 284 εκατ. δολάρια ή 56 σεντ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο και πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 2,21 δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν 525%(!) υψηλότερα από το προηγούμενο έτος, «πιάνοντας» νέο ιστορικό υψηλό.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κινήθηκαν και οι πωλήσεις που διαμορφώθηκαν στα 23,88 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα προβλεπόμενα 21,75 δισ. δολάρια και αισθητά καλύτερα από τα 19,37 δισ. του προηγουμένου έτους.

Αντιστοίχως, για το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία σχολίασε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα αυξηθούν κατά μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε ανάλογα επίπεδα θα διαμορφωθούν και τα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους. Οι αναλυτές, στις προβλέψεις τους είναι πιο επιφυλακτικοί θεωρώντας πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα μειωθούν κατά 5,4% το δεύτερο τρίμηνο.

Καλές επιδόσεις και για την Lowe’s Cos Inc. την μεγαλύτερη ανταγωνιστική της Home Depot. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις πάνω από τις προβλέψεις, γεγονός που απέδωσε στην ενισχυμένη ζήτηση μετά τα κονδύλια που έλαβαν τα νοικοκυριά στο πλαίσιο των πακέτων στήριξης.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24,1% στα 24,42 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 23,81 δισ. δολάρια, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα  2,32 δισ. δολάρια ή 3,21 δολάρια ανά μετοχή, από 1,34 δισ. δολάρια ή 1,76 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν χαμηλότερα κέρδη ανά μετοχή, στα 2,61 δολάρια. Επίσης, το κόστος των πωλήσεων αυξήθηκε 23,8%, με το μεικτό περιθώριο να βελτιώνεται στο 33,3% των πωλήσεων από το 33,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή