Το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier) «LNG Energy Integrity» παρέλαβε στις 14 Μαϊου η Alpha Gas της οικογένειας Άννας Αγγελικούση και Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη.

Το πλοίο είναι μεταφορικής ικανότητας 173.400 κυβικών μέτρων και κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) στην Κορέα. Είναι το τρίτο νεότευκτο  LNG Carrier που παραλαμβάνει η Alpha Gas από ένα πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων LNG Carrier.

Το πρώτο  πλοίο το «Energy Pacific» παρελήφθη το Σεπτέμβριο του 2020, το δεύτερο το «Energy Endeavour» παρελήφθη τον Ιανουάριο του 2021. Μένει επίσης υπό ναυπήγηση ένα ακόμη το «Energy Intellignce» το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία εντός του δευτέρου τριμήνου του 2021.

Όλα τα πλοία  είναι μεταφορικής ικανότητας 173.400 κυβικών μέτρων.

Η Alpha Gas S.A. είναι μία εταιρεία διαχείρισης  πλοίων LNG Carriers που ιδρύθηκε το 2012.

Εκτός από τα τέσσερα προαναφερόμενα πλοία έχει  στον στόλο της και πέμπτο LNG Carrier, το «Energy Atlantic» το οποίο ναυπηγήθηκε το 2015 και είναι μεταφορικής ικανότητας 159.881 κυβικών μέτρων.

Η Alpha Gas είναι μέλος του ναυτιλιακού ομίλου της Άννας Αγγελικούση και των παιδιών της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη, ο οποίος περιλαμβάνει ακόμη τις εταιρείες Alpha Bulkers με 31 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εν ενεργεία και δυο υπό ναυπήγηση και την Pantheon Tankers  με 30 δεξαμενόπλοια στο νερό και επτά υπό ναυπήγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία