Έκπληξη σημειώθηκε κατά τη σημερινή έναρξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης των Ελληνικών Πετρελαίων με το ΤΑΙΠΕΔ μέτοχο με 35,5% της εταιρίας να ζητά αναβολή της διαδικασίας.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της εισηγμένης Γιάννης Παπαθανασίου το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε αναβολή θέλοντας να καταθέσει τις προτάσεις του για τα θέματα 2 και 3 της ημερήσιας διάταξης που αφορούν στην εναρμόνιση του καταστατικού της εταιρίας με το νόμο 4706/2020 και την πολιτική καταλληλότητας για την επιλογή προσώπων στο Δ.Σ.
Ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε την αναβολή της συνέλευσης για τις 28 Μαΐου αφού το ΤΑΙΠΕΔ με βάση το νόμο έχει μετοχές άνω του 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό δημοσίευμα του Ο.Τ. για το «παράθυρο» που άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας περί εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ.


















![Ενοίκια: Πού και πόσο αυξήθηκαν οι τιμές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/ot_enoikia24-1024x600-1.png)








![Ακίνητα: Πόσα έχουν τράπεζες και servicers – Ο ρόλος τους στη στεγαστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/akinita-4.jpg)







