Οι παγκόσμιες παραδόσεις smartphones θα παρουσιάσουν κάμψη κατά τη διάρκεια του τριμήνου που διανύουμε, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ Απριλίου μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτή είναι η πρόβλεψη της εταιρείας μετρήσεων Digitimes Research, η οποία στην τελευταία της αναφορά προβλέπει επίσης ότι γνωστά brands του χώρου, όπως Xiaomi, Oppo και Vivo θα επηρεαστούν από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που παρατηρείται στην παγκόσμια αγορά.

Όπως και για το α’ τρίμηνο του έτους, η Digitimes αναφέρει ότι η ανάκαμψη των καταναλωτών από την αρχή της πανδημίας βοήθησε τις παραδόσεις smartphones να παρουσιάσουν βελτίωση 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κορυφαίες τρεις εταιρείες σε παραδόσεις συσκευών για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν οι Samsung, Apple και Xiaomi. Η Samsung παρέδωσε 75 εκατομμύρια συσκευές επιτυγχάνοντας ετήσια άνοδο 15,9% και καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση από την Apple. Η αμερικανική εταιρεία είχε άνοδο σε ετήσια βάση κατά 49,5% κατά το α’ τρίμηνο, παραδίδοντας συνολικά 56 εκατομμύρια συσκευές.

Με την Huawei να μην αποτελεί πλέον τον ρυθμιστικό παράγοντα του παρελθόντος, αρκετές κινεζικές εταιρείες φιλοδοξούν να την αντικαταστήσουν στην πρώτη πεντάδα. Να θυμίσουμε ότι η Huawei είναι από τις εταιρείες με τις οποίες δεν επιτρέπεται να συνεργάζονται αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια πρόσβασης σε ημιαγωγούς υψηλής τεχνολογίας αλλά και στο πακέτο υπηρεσιών της Google (Google Mobile Services). Συνέπεια των παραπάνω ήταν και η αποδέσμευση της θυγατρικής Honor από την Huawei, η οποία πλέον είναι ανεξάρτητο brand.

Για το β’ τρίμηνο του έτους η πρόβλεψη της Digitimes Research είναι ότι οι παραδόσεις συνολικά θα μειωθούν εξαιτίας των ελλείψεων ημιαγωγών, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ άνοδος αναμένεται να φανεί από το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε συνδυασμό με το λανσάρισμα νέων μοντέλων συσκευών από όλες τις εταιρείες. Συνολικά, για το 2021, η εταιρεία μετρήσεων αναμένει την παράδοση περίπου 1,35-1,4 δισεκατομμυρίων συσκευών, αριθμός που σχεδόν ταυτίζεται με τις παραδόσεις συσκευών του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί