Βελτιώνονται οι κρατήσεις για Ελλάδα σύμφωνα με τους tour operators της Γερμανίας ενώ η Tui έστειλε ήδη τις πέντε πρώτες ημέρες που άνοιξε ο ελληνικός τουρισμός, στους ελληνικούς προορισμούς, πάνω από 4.000 Γερμανούς τουρίστες με 23 πτήσεις.

Οι Γερμανοί αρχίζουν τώρα να κάνουν κρατήσεις μαζικά καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται ενώ η καραντίνα καταργείται και οι περισσότεροι διεθνείς προορισμοί άρουν τους περιορισμούς.

Ωστόσο σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων fvw η χώρα μας παρουσιάζει ακόμη σχετικά υψηλά επίπεδα μόλυνσης του πληθυσμού με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας να έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση. Πάντως με δηλώσεις του στο fvw ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εμφανίζεται αισιόδοξος, δηλώνει ότι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να είναι όλα τέλεια, αλλά «ανοίξαμε με υπευθυνότητα και σταδιακά» και αναμένει ότι σύντομα οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα καταργήσουν τη προειδοποίηση μόλις τα επίπεδα μόλυνσης πέσουν κάτω από ένα επίπεδο.

Η Tui εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την χώρα μας. Όπως προαναφέρθηκε από τις 14 Μαΐου ο μεγαλύτερος tour operator έχει μεταφέρει με 23 πτήσεις περισσότερους από 4.000 Γερμανούς τουρίστες σε διαφόρους ελληνικούς προορισμούς και το μέλος του συμβουλίου της TUI Group Sebastian Ebel ξεκαθαρίζει ότι η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Οι διακοπές στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα θα ζητηθούν έντονα φέτος. Η Tui θα εστιάσει με τις πτήσεις της στην Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο.

Όμως οι Έλληνες παράγοντες της τουριστικής αγοράς θα πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στα Κανάρια νησιά μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να άρει τη προειδοποίηση για τον προορισμό. Η ζήτηση έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Ο tour operator FTI ανέφερε ότι πολλά από τα ξενοδοχεία του γκρουπ είναι ήδη ανοιχτά και τα περισσότερα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να δέχονται επισκέπτες τον Ιούλιο, ενώ σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δικές του πτήσεις τσάρτερ προς την Φουερτεβεντούρα από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια στην αρχή των καλοκαιρινών διακοπών.

Η DER Touristik από την πλευρά της κοιτάζει ήδη μπροστά και αυξάνει τις αεροπορικές θέσεις κατά 3.000 για την περίοδο των φθινοπωρινών διακοπών οκτώ γερμανικά αεροδρόμια προς τα Κανάρια Νησιά «λόγω της έντονης ζήτησης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες