Την ακύρωση ή την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένοι για αυτό το καλοκαίρι, ζητεί το 70% των ιαπωνικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα Reuters, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες ότι οι Αγώνες θα αυξήσουν το επιδημιολογικό φορτίο σε μια εποχή που το ιατρικό σύστημα βρίσκεται σε μεγάλη πίεση.

Περίπου εννέα εβδομάδες πριν από τους Αγώνες, μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Η Έρευνα, που διενεργήθηκε στις 6-17 Μαΐου, έδειξε ότι το 37% των εταιρειών ήταν υπέρ της ακύρωσης, ενώ το 32% επιθυμεί αναβολή.

Συγκεκριμένα, το ποσοσό  όσων ζητούν ακύρωση έχει αυξηθεί από τον Φεβρουάριο.  Τότε το 29% ζητούσε ματαίωση και το 36% αναβολή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ευθυγραμμίζονται περίπου με τις δημοσκοπήσεις, με πρόσφατη έρευνα να καταδεικνύει ότι τον 80% των Ιαπώνων δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι