Η Honor, που πρόσφατα αποδεσμεύτηκε από τη μητρική Huawei, ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία με την Qualcomm, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το λανσάρισμα νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταρχήν, η Honor επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να λανσάρει μία συσκευή με το νέο επεξεργαστή Snapdragon 778G, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και μία συσκευή-ναυαρχίδα που θα εξοπλίζεται με κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm.

Η προϊστορία

Να θυμίσουμε ότι η Honor αποδεσμεύτηκε από τη μητρική Huawei στα τέλη του 2020, σε μία προσπάθεια τουλάχιστον ένα μέρος της εταιρείας να μπορεί να επανέλθει στην παγκόσμια αγορά των smartphones, μετά το πλήγμα που δέχτηκε η Huawei από τις αμερικανικές κυρώσεις των τελευταίων δύο ετών.

Πριν την «ανεξαρτητοποίησή» της, η Honor χρησιμοποιούσε τους επεξεργαστές που προσέφερε η μητρική Huawei, δηλαδή επεξεργαστές της οικογένειας Kirin, που φορούσαν και τα μοντέλα της μητρικής εταιρείας. Όταν ξεκίνησαν οι αμερικανικές κυρώσεις, οι προερχόμενες από τις ΗΠΑ εταιρείες δεν επιτρεπόταν να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei κάτι που επηρέασε και την παραγωγή των επεξεργαστών Kirin, άρα και την Honor.

Το μέλλον

Προφανώς η ανακοίνωση της συνεργασίας της Honor με την Qualcomm δείχνει ουσιαστικά μια επανεκκίνηση του brand, κάτι που θα γίνει και επίσημα με το λανσάρισμα της νέας σειράς Honor 50. Ένα από τα μοντέλα της εν λόγω σειράς θα εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 778G, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει κάποια στοιχεία των κορυφαίων επεξεργαστών σε πιο οικονομικά προσιτές συσκευές.

Πέρα από τη σειρά Honor 50, η κινεζική εταιρεία θα φέρει στην αγορά και μία ανανεωμένη σειρά συσκευών Magic, που θα αποτελείται από συσκευές-ναυαρχίδες. Εδώ θα χρησιμοποιηθούν οι κορυφαίες υλοποιήσεις της Qualcomm, πιθανότατα ο επεξεργαστής Snapdragon 888, που συναντάμε στα κορυφαία Samsung Galaxy S21 Ultra και Xiaomi Mi 11 Ultra.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σειρά Magic εντάσσονταν πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συσκευές, όπως το Honor Magic 2 του 2018 το οποίο ενσωμάτωνε ένα χαρακτηριστικό κύλισης της οθόνης που αποκάλυπτε τη διάταξη των καμερών.

Τους τελευταίους μήνες η Honor είχε επικεντρωθεί στο λανσάρισμα wearables, όπως το Honor Band 6, αλλά και φορητών υπολογιστών, όπως η σειρά Honor MagicBook, ενώ δεν έχει λανσάρει συσκευή smartphone σε παγκόσμια κλίμακα αφού οι σειρές Honor 30 και Honor View 40 κυκλοφόρησαν μόνο στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI