Η bluebook είναι η φυσική συνέχεια μιας συνεργασίας αρκετών ετών μεταξύ ενός developer -του Γιώργου Παπακίτσου- και ενός πρώην αναλυτή και νυν product owner -του Θανάση Παγώνη-. Ο μεν Γιώργος έχει πολυετή εμπειρία στις web τεχνολογίες, ο δε Θανάσης έχει περάσει από μια πληθώρα τεχνικών και διαχειριστικών ρόλων στην audiovisual παραγωγή, την ανάλυση αγοράς, τις τηλεπικοινωνίες και τη ναυτιλία

«Αφότου ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε το 2015 και βιώνοντας καθημερινά τα κενά στη διαχείριση της πληροφορίας των technical ship management εταιριών, η ιδέα για αποδοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.

Παρόλο που οι πρώτες μας υλοποιήσεις αφορούσαν αμιγώς τεχνικές λύσεις προς αντιμετώπιση αδυναμιών σε ψηφιακά εργαλεία που είναι εδραιωμένα στο χώρο, σύντομα εντοπίσαμε πως η πηγή “του κακού” δεν είναι μόνο τεχνικής φύσεως. Με ρίσκο να μειώσουμε τη σημαντικότητα κάποιου τεχνικού παράγοντα -και υπάρχουν πολλοί!-, θα λέγαμε πως το μεγαλύτερο κενό που βλέπουμε στην αγορά, σχετίζεται με την έλλειψη προσδοκιών. Πληθώρα επαγγελματιών της ναυτιλίας, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, δεν έχουν βιώσει ποτέ πραγματική εξέλιξη στα ψηφιακά επιχειρησιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν καθημερινά. Το κενό μεταξύ του επιπέδου της τεχνολογίας στον retail κόσμο (βλ. υπολογιστές, έξυπνες συσκευές, διασυνδεδεμένες υπηρεσίες κοκ) και της ψηφιακής πραγματικότητας της ποντοπόρου ναυτιλίας, είναι πελώριο!

».

«Το όραμά μας είναι να καλλιεργήσουμε ένα οικοσύστημα ναυτιλιακών προϊόντων & υπηρεσιών, η χρήση των οποίων μεγιστοποιεί τις προσδοκίες των επαγγελματιών του χώρου. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε ευκολότερο το ψηφιακό κομμάτι της επαγγελματικής ζωής ναυτικών & εργαζομένων στην ξηρά και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα των επενδύσεων των εφοπλιστών. Η αξία του προϊόντος μας θεωρούμε πως περνάει και ορίζεται, από τον τελικό χρήστη και έτσι, για εμάς, το design priority είναι αυτός που κάνει τα περισσότερα clicks μέσα στην ημέρα, ο καπετάνιος, ο πρώτος μηχανικός, ο υπάλληλος στο γραφείο κοκ. Μας ενδιαφέρει η τεκμηρίωση χειροπιαστού ROI όχι μόνο σε επενδυτικό επίπεδο, αλλά και στις καθημερινές ψηφιακές εργασίες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα μιας εταιρείας τεχνικής διαχείρισης πλοίων».

«Ένα πολύ βασικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, είναι το mentality της ανοιχτότητας και διαλειτουργικότητας σε σχέση με το ψηφιακό μας περιβάλλον. Εδώ και δεκαετίες, οι περισσότεροι vendors ναυτιλιακού HSQE software, ακυρώνουν πλήρως την έννοια της διαλειτουργικότητας και δεν προσφέρουν καμία απολύτως δυνατότητα για universal integration με άλλα συστήματα & υπηρεσίες, μέσω APIs. Αυτό τις απομονώνει και κάνει πολύ δύσκολη (βλ. χρονοβόρα και ακριβή), την σύνδεση με το οποιοδήποτε άλλο εργαλείο επιθυμεί -ή αναγκάζεται από τους πελάτες της- να χρησιμοποιήσει η ναυτιλιακή εταιρεία. Πέραν τούτου, η δική μας προσέγγιση αφορά ένα πλήθος microservices που λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι by-design δομικά εύπλαστο και άρα συμβατό με τις διαρκείς εξελίξεις και αλλαγές που ορίζουν διεθνείς κανονισμοί και εσωτερικές διαδικασίες για την κάθε εταιρία».

Στο ACEin ενσωματωθήκαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και παρόλη την πρωτόγνωρη φύση αυτής της κατάστασης, έχουμε καταφέρει να συμμετάσχουμε στις διαδικτυακές δραστηριότητες του incubator και να έρθουμε σε επαφή με πολλούς “συνοδοιπόρους” στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Το ACEin μας έχει βοηθήσει να επιταχύνουμε τη διεκπεραίωση του

επιχειρηματικού μας σχεδίου, τόσο μέσω των επαφών & του κύκλου του δικτύου των μελών του, όσο και ως προς την ανταλλαγή know how & βέλτιστων πρακτικών για πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με την αειφόρο επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia