Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών υποχωρήσει το δολάριο, σε σχέση με το ευρώ, με τους traders να εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, παρά τις προσπάθειες καθησυχασμού από τον Federal Reserve.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ανήλθε σε 90,045.

Τα πρακτικά από την τελευταία συενδρίαση της Fed έδειξαν ότι ένας αρκετα μεγάλος (αν και μειοψηφικός) αριθμός μελών της έθεσαν επί τάπητος το ενδεχόμενο περιορισμού των των αγορών ομολόγων, εκφράζοντας ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ωστόσο, τα επανειλημμένα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι δεν είναι ακόμη καιρός να συζητήσουμε τη μείωση της ποσοτικής νομισματικής χαλάρωσης έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές να πιστεύουν ότι θα περάσουν μήνες πριν η κεντρική τράπεζα τροποποιήσει πραγματικά την δημοσιονομική της πολιτική.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν αρκετά ισχυρά, αλλά οι λιανικές πωλήσεις ενδέχεται να αρχίζουν να επιβραδύνονται. Και οι οικονομικές προοπτικές εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αβέβαιη», δήλωσε ο Shinichiro Kadota, στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος στην Barclays.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές