Καθ’ οδόν για την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών βρίσκεται ο χρυσός καθώς το δολάριο παραμένει υποτονικό και οι επενδυτές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού και της οικονομικής ανάκαμψης.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve, που έδειξαν ότι μερίδα διαμορφωτών πολιτικής είναι ανοικτοί στη συζήτηση για την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση θετικών στοιχείων από το μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ, ενίσχυσαν την εκτίμηση της αγοράς πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο στην πορεία προς την ανάκαμψη.

Η τιμή του χρυσού συναλλάσσεται κοντά στα ψηλότερα επίπεδα του τετραμήνου εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό, τις στάσιμες αποδόσεις των κρατικών χρεογράφων και τις ανησυχίες για την επανεμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ορισμένες χώρες. Ανοδικά κινούνται και τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία που βασίζονται στο πολύτιμο μέταλλο, αν και σήμερα υποχωρούσαν ελαφρώς καθώς το δολάριο κινείται ανοδικά.

«Υψηλότερος πληθωρισμός και χαμηλότερες αποδόσεις ωθούν την τιμή του χρυσού ξανά στα 1.870 δολάρια η ουγγιά», ανέφερε ο Γουέιν Γκόρντον, αναλυτής στην UBS. Η ελβετική τράπεζα, ωστόσο, διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμησή της για τιμή του χρυσού στα 1.600 δολάρια η ουγγιά στο τέλος του έτους. Η τιμή σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.876 δολάρια, έχοντας σκαρφαλώσει στα 1.890 δολάρια την Τετάρτη. Ανοδικά κινείται η πλατίνα, ενώ άργυρος και παλλάδιο υποχωρούν.

Ο χρυσός έχει υποστηριχθεί επίσης από την ακραία μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων στη διάρκεια της εβδομάδας. Το Bitcoin, το οποίο συχνά αναφέρεται ως αντικαταστάτης του χρυσού λόγω της περιορισμένης προσφοράς του, υποχώρησε κατά 24% αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές