Την ανταπόκριση της στο κάλεσμα του Λευκού Οίκου προς τον ιδιωτικό τομέα να ενισχύσει με κάθε τρόπο την εθνική εμβολιαστική προσπάθεια απέδειξε η Uber Technologies ξεκινώντας πρόγραμμα εκπτώσεων προς όλους τους Αμερικανούς, που θα φτάνει έως και τα 25 δολάρια ανά διαδρομή για μετάβαση προς εμβολιαστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες του app θα μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα την έκπτωση εφόσον, η διαδρομή που έχουν κλείσει είναι προς εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα αν το κόστος της διαδρομής είναι μικρότερο από 25 δολάρια, τότε πολύ απλά δεν θα πληρώνουν τίποτε.

Οι οδηγοί από την πλευρά τους θα αποζημιώνονται πλήρως το κόστος της διαδρομής από την εταιρεία.

Πάντως, σε πρώτη φάση η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει για πόσο διάστημα θα «τρέχει» το πρόγραμμα, ούτε ο συνολικός αριθμός των διαδρομών που θα καλύψει με την έκπτωση αυτή. Η προσφορά, ωστόσο, ήρθε σε συνέχεια της πίεσης που δέχτηκε από το Λευκό Οίκο, ο οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει πριν δύο εβδομάδες πως τόσο η Uber όσο και η ανταγωνιστική της, Lyft Inc. θα συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές για να διευκολύνει τη μετάβαση του αμερικανικού πληθυσμού προς τα εμβολιαστικά κέντρα, με στόχο την ενίσχυση του όγκου των εμβολιασμών.

Σε πολιτειακό επίπεδο ήδη αρκετές πολιτείες προσφέρουν πακέτο κινήτρων, από δωρεάν ποτά και φαγητό, ως τσεκ μετρητών 100 δολαρίων ή συμμετοχή σε λοταρία με μεγάλα δώρα, προς όλους τους πολίτες που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου, ωστόσο μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας το ποσοστό των Αμερικανών που είχαν λάβει έστω την πρώτη δόση βρισκόταν στο 48% των ενηλίκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή