Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με ταχείς και υψηλούς ρυθμούς «βλέπει» ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και ότι τα επιτόκια δανεισμού μπορεί να υποχωρήσουν κι άλλο.

Επίσης, δεν παρέλειψε να μεταφέρει την αισιοδοξία ξένων επενδυτών, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η κρίσιμη παράμετρος στο εξής θα είναι η βιωσιμότητα του χρέους και προανήγγειλε τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαμηλή συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και υπογράμμισε ότι για την ελληνική οικονομία ισχύει το «τώρα ή ποτέ».

Από εκεί και πέρα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στη λέξη «ανισότητα», η οποία περιγράφει πολλά από αυτά που βλέπουμε.

«Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, αυτή ήταν η λέξη-κλειδί, ακουγόταν συνεχώς στη σύγκριση μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη παρατηρούνται επίσης μεγαλύτερες ανισότητες, ενώ επισήμανε όταν οι οικονομίες απαιτείται να λειτουργούν με μεγάλα ελλείμματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, το υψηλό χρέος θα μείνει ως «κληρονομιά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων