Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα futures της Wall Street παραπέμποντας σε ένα θετικό άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου και σήμερα, σε συνέχεια των καλών επιδόσεων της χθεσινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 0,3%, όπως αντιστοίχως και τα futures του S&P 500, ενώ τα futures του Nasdaq σημειώνουν καλύτερη επίδοση ανεβαίνοντας κατά 0,5%, με όλες τις μετοχές των Big Tech, Amazon, Apple, Netflix, Microsoft, Alphabet, να διευρύνουν προσυνεδριακά τα χθεσινά τους κέρδη.

Θυμίζουμε πως χθες ο βιομηχανικός Dow κέρδισε 0,5%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1% και ο τεχνολογικός Nasdaq «πέταξε» στο +1,4%, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει στη στρατηγική της Fed, η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, φαίνεται να έχουν καταλαγιάσει.

Άλλωστε, από την πλευρά τους πολλά στελέχη της Fed συνεχίζουν να κάνουν καθησυχαστικές τοποθετήσεις επί του θέματος με τελευταίο παράδειγμα την χθεσινή δήλωση του προέδρου της Fed του St. Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος επέμεινε επίσης πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική και πως το συμβούλιο βρίσκεται ακόμη μακριά από το να ξεκινήσει να συζητά την έναρξη του tapering.

Ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο το κλίμα βελτιώνεται αντανακλώντας την ανάκαμψη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και δη, του κορυφαίου Bitcoin το οποίο «έπιασε» και πάλι τα επίπεδα των 37.000 δολαρίων (αν και χθες είχε αγγίξει και τα 39.966), ήτοι αισθητά βελτιωμένο από τα χαμηλά της Κυριακής, όταν είχε υποστεί σημαντικές πιέσεις που το έριξαν στα επίπεδα των 31.000 δολαρίων.

Πάντως, αν το καλό κλίμα συνεχιστεί οι αναλυτές εκτιμούν πως το σύνολο των δεικτών μπορούν να καταφέρουν να κλείσουν το μήνα με θετικό απολογισμό. Ήδη μετά τα χθεσινά κέρδη, ο S&P 500 πέρασε στο «πράσινο» σε μηνιαία βάση.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχωρίζει η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που είναι πιθανόν να υποχώρησε ελαφρά το Μάιο, μετά το άλμα σε υψηλό 14 μηνών που κατέγραψε τον περασμένο μήνα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τα επίπεδα ατομικής κατανάλωσης που θα δημοσιευτούν την Πέμπτη και τα οποία εντάσσονται στους δείκτες που επηρεάζουν την κίνηση των τιμών.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις του 10ετούς συνεχίζουν να υποχωρούν και σήμερα με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο 1,591%, ενώ στα commodities το αργό εμμένει στην καθοδική του πορεία, στα 65,91 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]