Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2005 «πέταξαν» οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και η χαμηλή προσφορά ώθησε ανοδικά τις τιμές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δείκτη της S&P CoreLogic Case-Shiller που καταγράφει τις μεταβολές στις τιμές σε 20 μεγάλες πόλεις, οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση πέραν του αναμενόμενου κατά 13,2% σε ετήσια βάση το Μάρτιο, μετά και την αύξηση κατά 12% που είχαν καταγράψει το Φεβρουάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό για το δείκτη από το Δεκέμβριο του 2005 και μια από τις υψηλότερες επιδόσεις των τελευταίων 30 ετών, συμπληρώνοντας δε, συνολικά δέκα μήνες διαδοχικής ανόδου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι τιμές οδηγούνται υψηλότερα λόγω του εξαιρετικά υψηλού ανταγωνισμού στην αγορά. Η υψηλή ζήτηση για κατοικίες και η μικρή προσφορά οδηγεί σε πόλεμο προσφορών από τους υποψήφιους αγοραστές. Επίσης, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση των ειδικών της αγοράς ακινήτων πως η έξοδος από την πανδημία θα ενθαρρύνει και πάλι την αγοραστική κίνηση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μεταξύ των αμερικανικών πόλεων, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το Φίνιξ (20%), το Σαν Ντιέγκο (19,1%) και το Σιάτλ (18,3%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή