Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη Μαλαισία ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς και μάλιστα έχουν ξεπεράσει την Ινδία όσον αφορά στον αριθμό ανά εκατομμύριο κατοίκων, σύμφωνα με τον ιστότοπο στατιστικών Our World in Data.

Η Ινδία βιώνει ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα από τον Απρίλιο με πάνω από 27 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού και 311.000 νεκροί από την έναρξη της πανδημίας. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα, ενώ τείνει να μειωθεί, έχει παραμείνει στα επίπεδα των εκατοντάδων χιλιάδων, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις λίγες χιλιάδες της Μαλαισίας ανά ημέρα.

Ωστόσο, οι καθημερινές μολύνσεις Covid της Μαλαισίας ανά εκατομμύριο κατοίκων – σε επτά ημέρες κυλιόμενης βάσης – έχουν ξεπεράσει αυτήν της Ινδίας από την Κυριακή, όπως έδειξαν τα στοιχεία που συνέταξε το Our World in Data. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η Μαλαισία ανέφερε τη Δευτέρα 194,4 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων σε επτά ημέρες, σε σύγκριση με τα 178,04 κρούσματα της Ινδίας.

Ο πληθυσμός της Μαλαισίας περίπου 32 εκατομμυρίων είναι πολύ μικρότερος από τα 1,4 δισεκατομμύρια της Ινδίας.

Διάγραμμα των καθημερινών νέων περιπτώσεων Covid-19 στη Μαλαισία

Γενικά, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 είναι υψηλότερος από τους αναφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως λόγω της έλλειψης τεστ. Στην Ινδία, αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι τα περιστατικά που επισήμως δηλώνονται ήταν πιθανώς υποεκτιμημένα.

Δεν είναι η πρώτη «πρωτιά» της Μαλαισίας

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαλαισία ξεπέρασε την Ινδία. Το World in Data έδειξε ότι τα καθημερινά κρούσματα της Μαλαισίας ανά εκατομμύριο άτομα ήταν επίσης υψηλότερα από εκείνα της Ινδίας μεταξύ 15 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και 27 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Η Μαλαισία, μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, αντιμετωπίζει κύμα αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά τους τελευταίους μήνες του 2020. Η κυβέρνηση έκτοτε έχει εντείνει τα περιοριστικά μέτρα πολλές φορές, αλλά έχει σταματήσει τα καθολικά lockdown.

Η χώρα ανέφερε αύξηση ρεκόρ 7.289 κρουσμάτων κορωνοϊού την Τρίτη, με συνολικό αριθμό 525800 κρουσμάτων και περισσότερους από 2.300 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Περισσότερα από 700 ασθενείς βρίσκονται επί του παρόντος σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δήλωσε το υπουργείο.

Ο Δρ Noor Hisham Abdullah, Γενικός Διευθυντής Υγείας της Μαλαισίας, δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter την Τρίτη ότι τα καθημερινά κρούσματα Covid-19 «ακολουθούν εκθετική τάση» και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «κάθετη άνοδο».

Ο Noor Hisham, ηγέτης στον αγώνα της Μαλαισίας εναντίον της Covid, προειδοποίησε επίσης ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα» και κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι για να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων έχει προκύψει καθώς η Μαλαισία – και πολλές αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο – αγωνίζονται να εξασφαλίσουν προμήθεια εμβολίων Covid.

Η Μαλαισία ενέκρινε τη χρήση εμβολίων Covid-19 των εταιρειών Pfizer-BioNTech, AstraZeneca και Sinovac. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι στοχεύει στον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού έως το τέλος του έτους, αλλά μόνο περίπου το 5% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Our World in Data.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».