Εν μέσω πίεσης από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, η Facebook Inc. ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι λαμβάνει «αυστηρότερα» μέτρα εναντίον των χρηστών που επανειλημμένα ποστάρουν ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο.

Στο εξής, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα περιορίζει την προβολή μόνο του παραπλανητικού περιεχομένου αλλά όλων των αναρτήσεων από λογαριασμούς που έχουν υποπέσει επανειλημμένα στο παράπτωμα.

Επιπλέον, θα ενημερώνει τους χρήστες όταν διαβάζουν περιεχόμενο που έχει κριθεί παραπλανητικό από τους αξιολογητές της πλατφόρμας, ανακοίνωσε η Facebook με ανάρτηση σε εταιρικό ιστολόγιο.

«Είτε πρόκειται για ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο για την Covid-19 και τα εμβόλια, την κλιματική αλλαγή, τις εκλογές ή άλλα θέματα, διασφαλίζουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι θα βλέπουν παραπλανητικές αναρτήσεις στις εφαρμογές μας» είπε η εταιρεία.

Νωρίτερα φέτος, η Facebook ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε 1,3 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, λίγο πριν ξεκινήσει έρευνα από την αμερικανική κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία