Η Tesla φέρεται έτοιμη να κάνει το ασυνήθιστο βήμα να προκαταβάλλει τα τσιπ που χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της με κρίσιμα υλικά. Παράλληλα, η εταιρεία διερευνά και την πιθανότητα εξαγοράς ενός εργοστασίου κατασκευής μικροτσίπ σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές από τον χώρο της βιομηχανίας των ημιαγωγών, η αμερικανική εταιρεία συζητά ήδη με εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών σε Ταϊβάν, Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Tesla ενδιαφέρεται επίσης για την απόκτηση και ενός εργοστασίου, αν και η συγκεκριμένη σκέψη βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Με δεδομένο το κόστος για μια τέτοια κίνηση, θεωρούν ότι μία εξαγορά αυτού του είδους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σημειώνουν επίσης ότι η Tesla χρειάζεται τσιπ της νεότερης γενιάς και μάλιστα σε μαζική παραγωγή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να απευθυνθεί πρωτίστως στα εργοστάσια της Ταϊβάν και της Κορέας.

Ουσιαστικά, η Tesla ενδιαφέρεται για μία απευθείας οικονομική συμφωνία που θα της εξασφαλίσει τις ποσότητες που χρειάζεται για τη βιομηχανική της παραγωγή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών έχει επηρεάσει όλη τη βιομηχανική δραστηριότητα, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού.

Η κατάσταση έχει οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να διατηρούν ανενεργά εργοστάσια ή να τα κλείνουν. Υπολογίζεται ότι οι ελλείψεις αναμένεται να κοστίσουν στον συγκεκριμένο κλάδο περίπου 5% μειωμένες πωλήσεις για φέτος, σύμφωνα με τον οίκο Fitch.

Βέβαια, ορισμένοι κατασκευαστές ημιαγωγών έχουν ήδη ξεκινήσει να δέχονται προκαταβολές από μεγάλους πελάτες ώστε να εξασφαλιστούν συγκεκριμένες παραγγελίες, σε σταθερές τιμές. Πρόκειται για μια πρακτική που δεν έχει προηγούμενο, στο συγκεκριμένο κλάδο, καθώς η ευελιξία μεταβίβασης μέρους της παραγωγής ανάλογα με τις παραγγελίες από διαφορετικούς πελάτες αποτελεί τον ακρογωνιαίου λίθο για την παραγωγή κέρδους των κατασκευαστών μικροτσίπ.

Η Tesla από την πλευρά της έχει δείξει μέρος των προθέσεών της για είσοδο και στην παραγωγή υπό-συστημάτων όταν ανακοίνωσε πέρυσι τα σχέδιά της για κατασκευή των δικών της μπαταριών. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήδη διαθέτει εσωτερική ομάδα μηχανικών που σχεδιάζει τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία