Η οικονομία της Γαλλίας συρρικνώθηκε οριακά κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Επιστροφή στην ύφεση, λοιπόν για τη χώρα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μακρόν να ανακάμψει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η ασυνήθιστα απότομη αναθεώρηση προς τα κάτω από μια αρχικά προσδοκώμενη ανάπτυξη κατά 0,4% τον Ιανουάριο-Μάρτιο 2021 αντικατοπτρίζει μια χαμηλότερη από την αναμενόμενη δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα. Πρόκειται για συνεχιζόμενη ύφεση της γαλλικής οικονομίας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, μετά το -1,5% που κατέγραψε στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Το αναθεωρημένο ποσοστό της Παρασκευής που εκδόθηκε από το γραφείο στατιστικών στοιχείων του INSEE, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν έχει ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και την προστασία των θέσεων εργασίας, καθώς τα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 οδήγησαν σε προσωρινό κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών.

Σε μια ακόμα ένδειξη των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι, οι δαπάνες των νοικοκυριών, η κινητήρια δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, μειώθηκαν κατά 8,3% τον Απρίλιο, στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2021, μετά την εντολή του προέδρου Μακρόν για τρίτο εθνικό lockdown λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή