Την ταυτοποίηση ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση του Βιετνάμ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Νγκουέν Ταν Λονγκ, η μετάλλαξη αποτελεί συνδυασμό της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω του αέρα

Το Βιετνάμ, ενώ κατάφερε να περιορίσει τον νέο κορωνοϊό το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης χρονιάς, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με έξαρση της επιδημίας που εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Σχεδόν 3.600 άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε 31 από τις 63 πόλεις και επαρχίες από τα τέλη Απριλίου, αντιστοιχώντας σε πάνω από το ήμισυ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα.

«Βάσει της γενετικής αλληλουχίας σε προσφάτως διαγνωσμένους ασθενείς, ταυτοποιήσαμε νέο παραλλαγμένο στέλεχος, που είναι συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού», δήλωσε ο υπουργός. «Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος με μεταλλάξεις που αρχικά ανήκουν στη βρετανική παραλλαγή», δήλωσε.

Πάντως, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το προφίλ της νέας μετάλλαξης και την αντίδραση της στα υπάρχοντα εμβόλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής