Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε σήμερα πως υπάρχουν ακόμη «πολλά εμπόδια» πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας που θα οδηγούσε στην πτώση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για πάνω από μια δεκαετία.

«Είναι το πρώτο μας τεστ, να δούμε αν μπορούμε να βρούμε έξυπνους συμβιβασμούς τις ερχόμενες ημέρες προκειμένου να επιτύχουμε έναν πιο σημαντικό σκοπό», πρόσθεσε στη διάρκεια μιας συνάντησης του κεντρώου κόμματός του στο Κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ.

Επικεφαλής του κόμματος Yesh Atid (“Υπάρχει μέλλον”), ο Λαπίντ επιφορτίστηκε από τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν στις αρχές Μαΐου να εξασφαλίσει πριν από τις 23:59 μεθαύριο Τετάρτη μια πλειοψηφία συνασπισμού προκειμένου το Ισραήλ να εξέλθει από μια πολιτική κρίση δύο ετών.

«Σε μια εβδομάδα, το Κράτος του Ισραήλ μπορεί να είναι σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο κεντρώος ηγέτης, πρώην δημοσιογράφος-βεντέτα του Ισραήλ.

Το κόμμα του ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής διαπραγματεύσεις με έναν νεοεισερχόμενο στη συμμαχία αντι-Νετανιάχου, το κόμμα Γιαμίνα, του επικεφαλής της ριζοσπαστικής δεξιάς Ναφτάλι Μπένετ.

Προκειμένου να σχηματίσει τον «συνασπισμό αλλαγής», σύμφωνα με την έκφραση που συνηθίζουν οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Λαπίντ θα πρέπει άρα να βρει ακόμη τέσσερις ψήφους, πιθανόν από τα ισραηλινά αραβικά κόμματα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν λάβει σαφή θέση.

Στη διάρκεια αυτή της συνάντησης, ο Λαπίντ δεν αναφέρθηκε στην παρουσία τους σε αυτή την ετερόκλιτη συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης