Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η νέα προκήρυξη για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, από την ειδική εκκαθάριση χωρίς καμία αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού, πέραν ενός πιο σφιχτού χρονικού πλαισίου κατάθεσης των προσφορών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάστημα που θα δίνεται για την κατάθεση των προσφορών θα κυμαίνεται γύρω  στις 20 ημέρες καθώς, όπως λέγεται στην αγορά, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να προχωρήσουν σχετικά σύντομα οι διαδικασίες.

Επίσης τις ίδιες ημέρες αναμένεται να βγει και η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ για το υπόλοιπο τμήμα των ναυπηγείων, όπου θα παραμείνει στους όρους ένα ελάχιστο τίμημα καθώς αυτό προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Το ελάχιστο τίμημα θα είναι όπως εκτιμάται σαφώς μειωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο των 55 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα υπό ειδική διαχείριση ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον πρώτο διαγωνισμό που χαρακτηρίστηκε άγονος ουσιαστική προσφορά κατέθεσε μόνο η Pyletech Shipyards θυγατρική του Ομίλου North Star συμφερόντων του εφοπλιστή-επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου.

Η εν λόγω εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα πραγματοποιήσει στα ναυπηγεία συνολική  επένδυση ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας με σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική και τοπική οικονομία.

Συμβολική προσφορά ύψους ενός εκατ.. ευρώ είχε καταθέσει και η ONEX που ελέγχει τα ναυπηγεία Σύρου και επιδιώκει να αναλάβει και τον πλήρη έλεγχο των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Για τον διαγωνισμό του ακινήτου της ΕΤΑΔ δεν είχε εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα