Την πρώτη, στο είδος της μελέτη, που καταγράφει  άμεσα τις εκπομπές μεθανίου από ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier), πραγματοποίησαν το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Collaboratory to Advance Methane Science (CAMS) και της  Enagas. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παράσχουν κρίσιμες πληροφορίες για το προφίλ των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου (GHG) των LNG Carriers και για τον εντοπισμό ευκαιριών για βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν ολοκληρωμένες άμεσες μετρήσεις από το πλοίο GasLog Galveston που ναυλώθηκε  από τη Cheniere κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μετ ‘επιστροφής από την εγκατάσταση υγροποίησης αερίου, Corpus Christi της Cheniere στις ΗΠΑ, μέχρι ένα λιμάνι εκφόρτωσης  στην Ευρώπη. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού περιλάμβαναν μετρήσεις της εξάτμισης του κινητήρα καθώς και των διαφυγών εκπομπών. Τα αποτελέσματα της αναλυτικής μελέτης αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε επιστημονικό περιοδικό με αξιολόγηση.

Αυτό το έργο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προσπαθούν να κατανοήσουν τόσο τον τρόπο ρύθμισης της ναυτιλιακής βιομηχανίας όσο και τη διασφάλιση της επίτευξης των κλιματικών στόχων. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα εξαρτηθεί από την εξασφάλιση διαφανών, διαθέσιμων δεδομένων που σχετίζονται με τις εκπομπές και τα διδάγματα που θα αντληθούν από τις μελέτες αυτές, δήλωσε ο Dr Paul Balcombe, Lecturer in Chemical Engineering and Renewable Energy στο  Queen Mary University και επικεφαλής της μελέτης.

Ο ναυτιλιακός κλάδος LNG είναι μια περιοχή όπου η Cheniere και το  CAMS πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα πραγματικής προόδου στη μέτρηση και τη μείωση των εκπομπών μεθανίου,  δήλωσε ο Anatol Feygin, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cheniere. Αυτό το σημαντικό έργο συνάδει με τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τη διαφάνεια γύρω από το προφίλ εκπομπών της αλυσίδας αξίας LNG  και τα ισχυρά επιστημονικά αποτελέσματα είναι σημαντικά σημεία για τον καθορισμό των μελλοντικών στρατηγικών μείωσης των εκπομπών, πρόσθεσε.

Ο Paolo Enoizi, Chief Operating Officer  της GasLog Ltd. εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της εταιρείας, στην προσπάθεια του  CAMS για μέτρηση και παρακολούθηση των εκπομπών μεθανίου από το GasLog Galveston υπό πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Ως υπεύθυνοι εφοπλιστές, θεωρούμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η CAMS ως κρίσιμες για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς LNG και την υποστήριξη της συνεχούς επιτυχίας και ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας LNG, συμπλήρωσε.

Η Enagás εργάζεται εντατικά στην ανίχνευση και τον ποσοτικό προσδιορισμό του μεθανίου για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών, δήλωσε ο Claudio Rodríguez, Γενικός Διευθυντής της Gas Assets στην Enagás. Πιστεύουμε, συνέχισε,  ότι η βελτίωση της ακρίβειας των δεδομένων εκπομπών κατά μήκος της αλυσίδας αξίας φυσικού αερίου είναι κρίσιμη και αυτή η πρώτη στο είδος της μελέτη θα ρίξει φως στις εκπομπές μεθανίου που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα