Ένα νέο κόμβο παροχής υπηρεσιών (Maritime Performance Services-MPS) στη Νότια Ευρώπη ώστε να βοηθήσει πλοιοκτήτες και διαχειριστές να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητά τους, δημιούργησε ο βρετανικός νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR).
Το Κέντρο MPS, υπό την σκέπη του οποίου βρίσκονται τα προσφάτως δημιουργηθέντα Κέντρα Συμβουλευτικών υπηρεσιών για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Nettitude, προσφέρει ένα μεγάλο εύρος συμβουλευτικών υπηρεσιών και εφαρμογών, βοηθώντας τους πελάτες να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους πρόσημο και να διαχειριστούν τον στόλο τους με μεγαλύτερη ευκολία και αποδοτικότητα.
Το Κέντρου MPS αποσκοπεί να υποστηρίξει του πελάτες του LR να ανταπεξέλθουν σε δύο καίριες προκλήσεις: να μετριάσουν τους επιχειρησιακούς και λειτουργικούς κινδύνους και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, μέσα από επαγγελματικές και καινοτόμες υπηρεσίες.
Ομάδα ειδικών με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και πλούσια εμπειρία στις ψηφιακές πλατφόρμες του LR, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών – από την παροχή τεχνικών συμβουλών, μηχανισμούς ελέγχου καυσίμων, μέχρι τη δυνατότητα μοντελοποίησης εκπομπών ρύπων. Ταυτόχρονα, μια σειρά από cloud-based εφαρμογές μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση του στόλου και τρόπους βελτιστοποίησης, προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε εταιρίας.
Ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Διευθυντής Ναυτιλιακών & Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης του LR, σχολιάζει: «Το Κέντρο MPS συγκεντρώνει εξελιγμένη γνώση και πλούσια εμπειρία σε ψηφιακές εφαρμογές προς διάθεση των πελατών μας στη Νότια Ευρώπη, συμβάλλοντας στη βελτίωση απόδοσης, εξοικονόμηση πόρων, και ενίσχυση της ασφάλειας. Διαμορφώνει δηλαδή τους καθοριστικούς παράγοντες για κάθε μελλοντική απόφαση που θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων κατά την τρέχουσα δεκαετία των μεγάλων αλλαγών».
Ο Andy McKeran, Maritime Performance Services Director του LR, προσθέτει: «O LR πιστός στη στρατηγική του επενδύει στο Κέντρο MPS συμβάλλοντας στην ασφάλεια, βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Επιλέξαμε ως αφετηρία την Ελλάδα, χάριν της ευελιξίας και της δυναμικής των Ελλήνων πλοιοκτητών να διαχειρίζονται με επιτυχία τις όποιες προκλήσεις. Υπό καθεστώς αβεβαιότητας ως προς τις μελλοντικές επενδύσεις, η επιλογή αξιόπιστου συμβούλου ο οποίος θα αφουγκράζεται τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις είναι ζωτικής σημασίας. Ο LR έχοντας την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων πλοιοκτητών στέκεται στο πλευρό τους σε κάθε τους βήμα, ενισχύοντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονέκτηματα».
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα