Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσε τους αστέρες του μπάσκετ να διακόψουν τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες αθλητικών ειδών που χρησιμοποιούν βαμβάκι που καλλιεργείται στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Η Επιτροπή κάνει λόγο για στην καταναγκαστική εργασία που λένε ότι πραγματοποιείται στην περιοχή.

Σε επιστολή της προς την ένωση παικτών του ΝΒΑ, η επιτροπή αναφέρει ότι περισσότεροι από δώδεκα παίκτες του ΝΒΑ είχαν συμφωνίες με τις εταιρείες αθλητικών ειδών ANTA, Li-Ning και Peak με έδρα την Κίνα.

«Οι παίκτες συνέχισαν να υπογράφουν νέες συμφωνίες με την Anta Sports» τονίζεται.

«Πιστεύουμε ότι οι εμπορικές σχέσεις με εταιρείες που παράγουν βαμβάκι στο Xinjiang απειλούν τη φήμη των παικτών του ΝΒΑ και το ίδιο το ΝΒΑ» αναφέρουν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές βαμβακιού από την εν λόγω περιοχή.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση η Xinjiang Production and Construction Corps έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί κρατούμενους Μουσουλμάνους Ουιγούρους που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία.

«Οι παίκτες του ΝΒΑ δεν πρέπει καν να υποστηρίζουν σιωπηρά τέτοιες φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η επιστολή.

Η H&M, η Burberry, η Nike, η Adidas και άλλα εμπορικά σήματα της Δύσης έχουν επίσης πληγεί από το καταναλωτικό μποϊκοτάζ στην Κίνα , ύστερα από σχόλια για το βαμβάκι που προμηθεύονται από τη επαρχία.

Η κλιμακούμενη διαμάχη έρχεται την ώρα που οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις αυξάνουν τις πιέσεις προς την Κίνα καθώς υπάρχουν υποψίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι