Τον Απρίλιο η Apple έκανε το πρώτο βήμα εισάγοντας την οθόνη τεχνολογίας Mini LED στο κορυφαίο της μοντέλο iPad Pro, δηλαδή στο μοντέλο που θεωρητικά απευθύνεται σε πιο «επαγγελματικό» κοινό.

Νεότερες φήμες θέλουν την Apple να επιχειρεί σύντομα και ένα δεύτερο βήμα προς την ίδια κατεύθυνση, της ποιοτικής αναβάθμισης των οθονών της δηλαδή, αλλάζοντας τις οθόνες και μοντέλων iPad εκτός της σειράς Pro, από την τεχνολογία LCD στην τεχνολογία OLED.

Σύμφωνα με κορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνες τεχνολογίας OLED στα επερχόμενα μοντέλα iPad αρχής γενομένης από το 2022. Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία για την παραγωγή με αρκετούς επιμέρους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων οι Samsung και LG Electronics.

Οι νέες οθόνες θα κατευθυνθούν προς ορισμένα μοντέλα iPad, ενώ το «μεγάλο» iPad Pro των 13 ιντσών θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το πάνελ τεχνολογίας Mini LED.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εξειδικευμένος σε θέματα της Apple αναλυτής Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι η εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός Mini-LED MacBook Air και ενός iPad Air με οθόνη OLED έως τις αρχές του 2022, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα κορεατικά δημοσιεύματα.

Ουσιαστικά τα πάνελ τεχνολογίας OLED θα προορίζονται για μικρότερων διαστάσεων tablets της εταιρείας, αφήνοντας εκτός τα iPad Pro των 12,9 ιντσών. Ο λόγος είναι προφανώς οικονομικός: τα OLED πάνελ είναι φθηνότερα από τα Mini-LED και προφανώς η Apple θέλει να τα εκμεταλλευθεί ώστε να κρατήσει χαμηλά τις τιμές των περισσότερο προσιτών ταμπλετών της. Ενδεχομένως αυτό να ισχύει για τα μοντέλα iPad mini, iPad Air και το αυθεντικό iPad.

Τα κορεατικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η Apple και οι εταιρείες παραγωγής οθονών έχουν ήδη συμφωνήσει τους όρους παραγωγής και παράδοσης των πάνελ. Άλλες διαρροές υποδεικνύουν ότι και το μελλοντικό iPhone 13, τουλάχιστον σε μία από τις εκδόσεις του, θα εξοπλίζεται με οθόνη AMOLED συχνότητας λειτουργίας στα 120Hz και κατασκευής Samsung.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία