Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, άνοιξε ο ιδρυτής της Tesla Inc Ιλον Μασκ. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Επιτροπή ενημέρωσε την Tesla Inc ότι ο Ιλον Μασκ πέρυσι έκανε χρήση του Twitter παραβιάζοντας δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία τα tweet του CEO της εταιρείας θα πρέπει να έχουν την προέγκριση των δικηγόρων της εταιρείας.

Η Tesla και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διευθέτησαν μια υπόθεση του 2018 σύμφωνα με την οποία ο Μασκ υπέπεσε σε απάτη tweetάροντας σχετικά με την πιθανή εξαγορά της εταιρείας. Ο Μασκ πλήρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση, ενώ άλλα 20 εκατομμύρια πλήρωσε η Tesla, και συμφώνησε να έχει την επίβλεψη των δικηγόρων της εταιρείας για κάθε δημόσια δήλωση που κάνει στα social media.

Η Επιτροπή ενημέρωσε την Tesla ότι το 2019 και το 2020 ο Μασκ έγραψε στο Twitter σχετικά με τους όγκους παραγωγής ηλιοροφής των αυτοκινήτων της εταιρείας και για τη μετοχική τιμή της Tesla χωρίς να έχει την απαιτούμενη προέγκριση των δικηγόρων. Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο στην διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών με τον Ιλον Μασκ να ειρωνεύεται δημόσια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την διευθέτηση των κατηγοριών περί απάτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης