«Ερμαιο» των δηλώσεων του Ιλον Μασκ είναι το τελευταίο διάστημα το bitcoin που ενισχύθηκε σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα του τριμήνου στη διάρκεια μιας συνεδρίασης με χαρακτηριστικό την έντονη μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές αρχικά πούλησαν και στη συνέχεια αγόρασαν κρυπτονομίσματα στον απόηχο των tweet του ιδιοκτήτη της Tesla αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του σε bitcoin.

Ο Μασκ έγραψε στο Tweeter ότι η Tesla δεν πούλησε bitcoin. Η διευκρίνιση αυτή ήρθε έπειτα από μια σειρά tweets το σαββατοκύριακο που άφησαν να εννοηθεί ότι η Tesla εξετάζει ή έχει ήδη πωλήσει μέρος των τεράστιων διαθεσίμων στο κρυπτονόμισμα. Ο Μασκ τόνωσε τις αγορές κρυπτονομισμάτων με τον ενθουσιασμό που έδειξε για αυτή την κατηγορία ενεργητικού, όμως φάνηκε να κρατά κάποιες αποστάσεις τελευταία δείχνοντας περισσότερο προτίμηση στο ανταγωνιστικό dogecoin. Το bitcoin έχασε αρχικά σήμερα μέχρι 9% στα 42.185 δολάρια –το χαμηλότερο από τις 8 Φεβρουαρίου, όμως ανέκαμψε δυναμικά στα 45.190 δολάρια αργότερα. Το Ether υποχώρησε στα χαμηλά των 3.123 δολαρίων για να ανακάμψει στα 3.540 δολάρια, ενώ το dogecoin υποχώρησε κατά 7%.

Ο Νιλ Γουίλσον, επικεφαλής αναλυτής της Markets.com, υποστηρίζει ότι ατές οι μεταβολές δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με την μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων. «Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πω σχετικά με το bitcoin –μεταβλητότητα, έντονη κερδοσκοπία, εύκολο να χειραγωγηθεί, μια φούσκα,» είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται σήμερα περίπου 30% κάτω από τα υψηλά που ήταν στα μέσα Απριλίου. Την περασμένη Τετάρτη, ο Μασκ είπε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin στις συναλλαγές της, ενώ την Κυριακή άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία πούλησε τα αποθέματά της στο κρυπτονόμισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News