Τηλεργασία (σχεδόν) τέλος για τους εργαζομένους της Apple, καθώς η διοίκηση σε εσωτερικό σημείο που απέστειλε προς όλο το προσωπικό ανήγγειλε επιστροφή στα γραφεία, με προσωπική παρουσία, από τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια, τα πράγματα δεν θα επανέλθουν ακόμη στην, προ πανδημίας, κανονικότητα. Ο Τιμ Κουκ, στο σημείωμα του, εξήγησε πως οι εργαζόμενοι θα κληθούν στα γραφεία για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη), δίδοντας το δικαίωμα σε κάποιους να δουλέψουν με τηλεργασία τις υπόλοιπες δύο ημέρες. Όμως, η απόφαση αυτή θα περνά από την έγκριση των διευθυντών των μονάδων.

Επίσης, συγκεκριμένα ομαδικά τμήματα θα εξαιρεθούν, οπότε θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία τέσσερις ή και πέντε μέρες.

Πάντως, σε ετήσια βάση το σύνολο του προσωπικού θα έχει την επιλογή να εργάζεται εξ αποστάσεως για δύο εβδομάδες το χρόνο από απόσταση.

«Οι τηλεδιασκέψεις σίγουρα μείωσαν την απόσταση μεταξύ μας, όμως σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν» σχολίασε ο Τιμ Κουκ, αναφερόμενος στην ενέργεια και τη δημιουργικότητα που δημιουργείται μέσα από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και την ομαδικότητα. Αν και τα ανθηρά οικονομικά της εταιρείας δείχνουν πως δεν επηρεάστηκε διόλου από την έλλειψη φυσικής παρουσίας στα γραφεία. Τα έσοδα του τεχνολογικού γίγαντα εκτοξεύτηκαν κατά 50% σε ετήσια βάση, χάρη στο άλμα των πωλήσεων iPhone.

Για την ώρα οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες διατηρούν το καθεστώς τηλεργασίας για τμήμα του προσωπικού τους. Τον περασμένο μήνα, η Alphabet είχε ανακοινώσει ότι περίπου το 20% του προσωπικού της θα συνεχίσει να εργάζεται από απόσταση και το φθινόπωρο, ενώ το 60% θα εργαστεί σε συνδυασμό γραφείου και σπιτιού. To Facebook και το Twitter δεν έχουν αλλάξει, για την ώρα τις οδηγίες τους, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με τηλεργασία, εφόσον το εγκρίνουν οι διευθυντές των τμημάτων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή