Το λειτουργικό σύστημα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα HarmonyOS, παρουσίασε χθες ο  κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας της Huawei παρέχοντας στους πελάτες του παγκοσμίως, μία ανταγωνιστική εναλλακτική λύση, η οποία είναι λειτουργική για την κάλυψη μιας ευρείας ποικιλομορφίας συσκευών.

Το HarmonyOS ή Hongmeng στα κινεζικά, είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτής πηγής, που έχει σχεδιαστεί για διαφορετικές συσκευές και σενάρια. Για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε για τις συσκευές του Διαδικτύου των Πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που μπορούν να φορεθούν, αλλά και των τάμπλετ, τον Αύγουστο του 2019.

Η Huawei αναμένει ότι ο αριθμός των συσκευών που θα είναι εξοπλισμένες με το HarmonyOS θα φτάσει στα 300 εκατομμύρια συσκευές, μέχρι το τέλος του 2021, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 200 εκατομμύρια συσκευών της ίδιας εταιρίας.

«Περιβαλλόμαστε αυτές τις ημέρες, με όλο και περισσότερες έξυπνες συσκευές, σε έναν κόσμο που όλα τα πράγματα διασυνδέονται» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γιου, εκτελεστικός διευθυντή της Huawei Consumer Business Group.

«Ο καθένας από εμάς, αποτελεί τμήμα αυτού του πλήρως διασυνδεδεμένου κόσμου, όπως επίσης, είναι και η κάθε συσκευή».

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία με περισσότερους συνεργάτες και προγραμματιστές για την οικοδόμηση ενός ταχέως αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος HarmonyOS» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αναλυτές πιστεύουν πως το νέο λειτουργικό σύστημα με τα χαρακτηριστικά της προσαρμοστικότητας και της ανοιχτής λειτουργίας, θα δώσει μία νέα ώθηση στην παγκόσμια αγορά έξυπνων συσκευών και θα προσφέρει στα εκατομμύρια των χρηστών των τερματικών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, περισσότερες και πιο διαφοροποιημένες επιλογές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί