Εξαιρετική από άποψη κερδοφορίας αποδείχθηκε η περσινή χρονιά για τη Φάγε Βιομηχανία Γάλακτος Μονοπρόσωπη Α.Ε., την ελληνική θυγατρική του διεθνούς ομίλου εταιρειών FAGE International S.A.
Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε η εταιρεία για την οικονομική χρήση του 2020, τα προ φόρων κέρδη της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 0,629 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,390 εκατ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση.
Αντίθετα με την κερδοφορία, ο τζίρος της ΦΑΓΕ στην ελληνική αγορά δεν αυξήθηκε το ίδιο θεαματικά, καθώς διαμορφώθηκε σε 134,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 4,2% σε σχέση με τα 129.4 εκατ. ευρώ το 2019.
Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά αντιστοιχούν στο 15,2% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου της Fage International. Σε επίπεδο μεριδίων η Φάγε εξακολουθεί να διατηρεί ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά με το μερίδιό της σε αξία να διαμορφώνεται στο 23% και σε όγκο στο 23,9%.
Ο αριθμός προσωπικού της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν 528 άτομα από 552 το 2019.

Νέα επένδυση

Μετά και το «ναυάγιο» του εγχειρήματος για δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, ο όμιλος, ο οποίος διατηρεί τρεις παραγωγικές εγκαταστάσεις, -μία στις ΗΠΑ (Τζονστάουν, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης) και δύο στην Ελλάδα (Μεταμόρφωση και Τρίκαλα)- εξακολουθεί να αναζητά κατάλληλη τοποθεσία στη Δυτική Ευρώπη για να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο με στόχο να καλύψει τις αγορές κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις