Σχεδόν ταυτόχρονα και σε σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου ενός μηνός), όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο ot.gr, «τρέχουν» από χθες οι δυο νέοι διαγωνισμοί για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ο ένας αφορά την εκποίηση κινητού εξοπλισμού της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμίας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» (ΕΝΑΕ) η οποία έχει υπαχθεί στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης και ο άλλος αφορά ακίνητο στην περιοχή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που ανήκει στην ΕΤΑΔ.
Αναλυτικότερα αναφορικά με την εκποίηση κινητού εξοπλισμού της ΕΝΑΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι  την Τετάρτη 7 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ. να καταθέσουν  δεσμευτική προσφορά, ενώπιον του Ειδικού Διαχειριστή. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού δεν υπάρχει ελάχιστο τίμημα και όποιος πλειοδοτήσει αποκτά την εταιρεία ελευθέρα βαρών.
Αν οι προσφορές είναι δυο και παραπάνω πλειοδότης ανακηρύσσεται όποιος έχει καταθέσει την υψηλότερη. Αν είναι μια η προσφορά αποφασίζουν οι πιστωτές.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια πώλησης των ναυπηγείων. Στην πρώτη είχε καταθέσει προσφορά η Pyletech Shipyards, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου, ύψους  15,1 εκατ. ευρώ, την οποία οι πιστωτές απέρριψαν.
Σε ανακοίνωση του το Σωματείο των εργαζόμενων στο Ναυπηγείο, αναφέρει ότι όπως ενημερώθηκε από τους διαχειριστές “υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σοβαροί επενδυτές που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αυτό όμως μένει να φανεί στη λήξη της προθεσμίας για υποβολή προσφορών”.
Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά το ακίνητο στην περιοχή των ναυπηγείων και διενεργείται από την ΕΤΑΔ . Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού στις   28/06/2021 και ώρα 12:00:00 λήγει ο χρόνος υποβολής Φακέλου Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής για τον Ανοιχτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την Πώληση του Ακινήτου στην περιοχή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Οι Ενδιαφερόμενοι των οποίων οι Φάκελοι Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής θα κριθούν ότι ανταποκρίνονται στα προκαθορισμένα κριτήρια, θα κληθούν από την ΕΤΑΔ να υποβάλουν Προσφορά. Η υποβολή Προσφορών θα γίνει αποκλειστικά μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr κατά την ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την ΕΤΑΔ. Η Τιμή Εκκίνησης ορίζεται στο ποσό των Ευρώ 30.700.000 και το Βήμα Διαγωνισμού ορίζεται σε 5%.
Υπενθυμίζεται ότι και εδώ είναι η δεύτερη προσπάθεια πώλησης του ακινήτου.  Στον πρώτο διαγωνισμό υπήρχε ελάχιστο τίμημα 55 εκατ. ευρώ και δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος.
Η μείωση του τιμήματος εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιων επενδυτών.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που κορυφώνονται οι διεργασίες και για την υλοποίηση του προγράμματος απόκτησης των τεσσάρων νέων φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό, πρόγραμμα που συσχετίζεται και με την αναγέννηση των ναυπηγείων.
Βέβαια οι γνωρίζοντες τα της ναυπηγικής βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι το μέλλον μιας ουσιαστικής ανάκαμψης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά σε προγράμματα του Πολεμικού ναυτικού.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα