Στην Ουάσιγκτον θα είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών την ερχόμενη εβδομάδα.

Η αγορά επιχειρεί να αποτιμήσει τα οφέλη που θα έχει για πολλές εταιρείες το φιλόδοξο πρόγραμμα 1,7 τρισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μπάιντεν για αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Ήδη οι προσδοκίες και μόνο για αύξηση των δαπανών σε γέφυρες, δρόμους και σήραγγες ενίσχυσαν τις μετοχές εταιρειών στη βιομηχανία και τα δομικά υλικά. Και οι δύο κλάδοι έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 20% φέτος, αρκετά υψηλότερα από την άνοδο κατά 12,5% που έχει εγγράψει ο δείκτης S&P 500.

Πρωταγωνιστές στην άνοδο είναι η United States Steel Corp, με ράλι σχεδόν 200% από την αρχή του έτους, ενώ η μετοχή τοης χαλυβουργίας Nucor Corp έχει ενισχυθεί κατά 104%.

Παράλληλα, με τις προσδοκίες αυτές, οι επενδυτές στρέφονται για μία ακόμα φορά στους πληθωριστικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ.

Ενας πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο ρυθμός αύξησης των τιμών, ενδεχομένως να προκαλέσει νευρικότητα στην αγορά, παρά τις διαβεβαιώσεις της Fed ότι το φαινόμενο αύξησης των τιμών είναι προσωρινό και σύντομα η οικονομία θα επιστρέψει σε πιο «φυσιολογικά» επίπεδα.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια συνάντηση κατά την οποία αναμένεται να δώσει ένα στίγμα για την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Όλα αυτά μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 15 και 16 Ιουνίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η στάση που θα τηρήσει η Ομοσπόνδιακή Τράπεζα αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]