Η Airbus παρέδωσε 50 αεροπλάνα τον Μάιο, ανεβάζοντας το σύνολο της έως τώρα φετινής παραγωγής της σε 220 αεροπλάνα. Αυτός ο αριθμός σηματοδοτεί μια αύξηση 38% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών.

Οι παραδόσεις περιλάμβαναν το πρώτο A380 superjumbo στον αερομεταφορέα του Ντουμπάι Emirates από πέρσι τον Δεκέμβριο, ενώ άλλα τέσσερα ακόμη αναμένεται να παραδοθούν πριν το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο τερματίσει την παραγωγή του.

Η Airbus επιβεβαίωσε επίσης μια παραγγελία πέντε αεροσκαφών A350 από τη Lufthansa, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Airbus που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι η Lufthansa είχε σπεύσει να ακυρώσει τρεις προηγούμενες παραγγελίες Α350, με αποτέλεσμα τελικά την καθαρή προσθήκη δύο αεροσκαφών Α350. Ένας εκπρόσωπος της Airbus επιβεβαίωσε τον συνδυασμό ακυρώσεων και παραγγελιών.
Η αναπροσαρμογή των παραγγελιών ήταν μέρος μιας αναδιάρθρωσης στόλου του γερμανικού αερομεταφορέα ο οποίος απέκτησε πέντε ακόμη αεροσκάφη από τον ανταγωνιστή της Airbus, Boeing, και πιο συγκεκριμένα πέντε Boeing 787-9 που είχαν μείνει χωρίς αγοραστές μετά την κατασκευή τους.

Η Boeing είναι αντιμέτωπη με διάφορες δυσκολίες στην παραγωγή του 787.
Πάντως και οι δύο κατασκευαστές αεροσκαφών αντιμετωπίζουν πτώση στη ζήτηση για αεροσκάφη μεγάλου μήκους, μια τάση που εντείνεται από την πανδημία κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή