Εξατομικευμένες λύσεις σε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που θέλουν να υλοποιήσουν άμεσα τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους προσφέρει η Wind μέσα από το δίκτυο της NarrowBand Internet of Things (NB-IoT).

Η τεχνολογία NB-IoT είναι εξειδικευμένη για εφαρμογές Internet of Things και παρέχει σημαντικά τεχνικά και οικονομικά οφέλη ώστε οι εφαρμογές αυτές να επιτύχουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα πλήρους εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου δικτύου, όπως:

  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας: Επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία των συσκευών (έξυπνοι μετρητές ενέργειας, νερού, αερίου, asset trackers κλπ) μέχρι και 10 έτη με μία φόρτιση
  • Ισχυρή κάλυψη: Επιτρέπει την αποστολή δεδομένων ακόμα και από μετρητές ή αισθητήρες εγκατεστημένους σε δυσπρόσιτα σημεία (π.χ. μετρητές νερού ή στάθμευσης οι οποίοι εγκαθίστανται κάτω από το έδαφος)
  • Μικρό όγκο δεδομένων: Η αποστολή συγκεκριμένων δεδομένων σε καθορισμένα – ανά εφαρμογή- χρονικά διαστήματα, επιτρέπει τη χρήση μικρού όγκου δεδομένων.
  • Ασφάλεια: Το δίκτυο επωφελείται από όλες τις δυνατότητες ασφαλείας, απορρήτου και εμπιστευτικότητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, χωρίς παρεμβολές από άλλες ασύρματες τεχνολογίες.

«Επιχειρήσεις αλλά και οργανισμοί του Δημοσίου μπορούν πλέον να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του νέου δικτύου NB-IoT της WIND και να αναπτύξουν λύσεις που φάνταζαν απίθανες στο παρελθόν. Εφαρμογές όπως το έξυπνο parking, ο έξυπνος φωτισμός, η καλύτερη διαχείριση των συγκοινωνιακών δομών, η ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, η βελτίωση της διαχείρισης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, μέσω της έξυπνης μέτρησης ενέργειας ή νερού είναι μόνο μερικές από αυτές τις εφαρμογές. Επενδύουμε δυναμικά στην επέκταση του ασύρματου δικτύου NB-IoT σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να διευκολύνουμε κάθε οργανισμό να συμμετέχει στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις