Στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και χωρίς… απώλειες μνηστήρων πέρασε το μεγάλο ΣΔΙΤ του Flyover της Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε συμμετέχοντες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον τον περασμένο Δεκέμβριο θα βρεθούν στο τραπέζι του ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 462 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Οι πέντε διεκδικητές του έργου είναι:

– ΑΒΑΞ Α.Ε.

– ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

– ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

– ΙΝΤΡΑΚΑΤ

– ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTERTOLL EUROPE ZRt

Το έργο της αναβάθμισης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση.

Συνολικά, το Flyover μετρά 13 χιλιόμετρα έργου, 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, θα είναι ένας σύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος, που θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα κάνει  τις μετακινήσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς και ευκολότερη την πρόσβαση από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Με την ολοκλήρωσή του το έργο θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Στο τέλος του ανταγωνιστικού διαλόγου οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις προσφορές τους, τεχνικές και οικονομικές. Η δεύτερη φάση τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου. Η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε  360 μήνες (30 χρόνια) εκ των οποίων τα πρώτα 4 έτη αφορούν την κατασκευή.

Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με μηνιαίες πληρωμές διαθεσιμότητας καθ’ όλο το διάστημα της σύμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προβλέπονται διόδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές