Για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει να δει το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ από το 1984, έκανε λόγο σε εκτιμήσεις της η Εθνική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου (NRF).

Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο επικεφαλής του NRF Τζακ Κλάινχεντζ, υποστήριξε πως οι λιανικές πωλήσεις εκτιμάται πως θα αυξηθούν σε ποσοστό 10,5% με 13,5% για τη χρονιά με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν μεταξύ 4,44 και 4,56 τρισ. δολαρίων. Μια «έκρηξη» που προφανώς οφείλεται στην έξοδο από την πανδημία, το άνοιγμα της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει πωλήσεις σε καταστήματα και online, με εξαίρεση τους κλάδους αυτοκινήτου, την εστίαση και τα πρατήρια βενζίνης.

Η προηγούμενη εκτίμηση της NRF, τον Φεβρουάριο, έκανε λόγο για αυξήσεις στις πωλήσεις της τάξεως του 6,5% με 8,2% στα 4,33 τρισ. δολάρια, όμως η βελτίωση όλων των οικονομικών δεδομένων έφερε επί τα βελτίω αναθεώρηση και των προβλέψεων για το λιανεμπόριο.

Άλλωστε, η NRF αναθεώρησε και τις δικές της εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, από το 4,4%-5% στο υψηλότατο 7%, όσο περίπου υπολογίζουν και έτεροι παράγοντες της αγοράς. Εκτίμησε δε, πως η αμερικανική οικονομία θα επανέλθει στα επίπεδα προ της πανδημίας μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

Πάντως, ένα αγκάθι για τον κλάδο (και όχι μόνο) αποτελεί το ζήτημα του πληθωρισμού, όπως και το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, καθώς παράγοντες του κλάδου διαμαρτύρονται πως έχουν κενές θέσεις εργασίας που δεν βρίσκουν να… γεμίσουν. Αν και από τους δείκτες αποδεικνύεται πως το πρόβλημα αφορά συνολικά την αμερικανική αγορά και δη, τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή