Εξαιρετικά επιφυλακτικός με την πορεία ανάρρωσης της αμερικανικής αγοράς εργασίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τζόνας Πρίσινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Manpower Group, που είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους ανθρωπίνου δυναμικού.

Τα ποσοστά προσλήψεων έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς το άνοιγμα της αγοράς αυξάνει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για νέο προσωπικό, όμως η μεγαλύτερη πρόκληση εντοπίζεται στη χαμηλή ανταπόκριση του κοινού.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως τόνισε μιλώντας στο Yahoo Finance, πως η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας παραμένει ακόμη μόλις στην… πρώτη ταχύτητα, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την προσφορά νέου προσωπικού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρεία, ένας στους τρεις εργοδότες δηλώνει πως δυσκολεύεται να βρει προσωπικό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις θέσεις εργασίας στον κλάδο των logistics (σε ποσοστό 50%) και στον βιομηχανικό και μεταποιητικό τομέα (σε ποσοστό 23%).

Μάλιστα, όπως εξήγησε, αν και το πρόβλημα είναι καθολικό και επηρεάζει το σύνολο των επιχειρήσεων είναι σαφές πως οι μικρότερες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Κι αυτό διότι οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα οικονομικά κίνητρα, ήτοι τις αυξήσεις και τα μπόνους που μπορούν να προσφέρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προ ημερών, κυρίως λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζει στην εξεύρεση προσωπικού.

Χθες τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τις κενές θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο έδειξαν πως τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας εκτοξεύτηκαν τον περασμένο μήνα στα 9,3 εκατ. ένα νούμερο ρεκόρ, που φαντάζει παράδοξο δεδομένης της μικρής υποχώρησης στον αριθμό των νέων ανέργων.

Σύμφωνα με την National Federation of Independent Business, μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων το ποσοστό ρεκόρ του 48%(!) των εργοδοτών δήλωσε το Μάιο πως είχε κενές θέσεις εργασίας που δεν έβρισκε προσωπικό για να καλύψει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή