Εξαιρετικά επιφυλακτικός με την πορεία ανάρρωσης της αμερικανικής αγοράς εργασίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τζόνας Πρίσινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Manpower Group, που είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους ανθρωπίνου δυναμικού.

Τα ποσοστά προσλήψεων έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς το άνοιγμα της αγοράς αυξάνει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για νέο προσωπικό, όμως η μεγαλύτερη πρόκληση εντοπίζεται στη χαμηλή ανταπόκριση του κοινού.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως τόνισε μιλώντας στο Yahoo Finance, πως η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας παραμένει ακόμη μόλις στην… πρώτη ταχύτητα, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την προσφορά νέου προσωπικού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρεία, ένας στους τρεις εργοδότες δηλώνει πως δυσκολεύεται να βρει προσωπικό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις θέσεις εργασίας στον κλάδο των logistics (σε ποσοστό 50%) και στον βιομηχανικό και μεταποιητικό τομέα (σε ποσοστό 23%).

Μάλιστα, όπως εξήγησε, αν και το πρόβλημα είναι καθολικό και επηρεάζει το σύνολο των επιχειρήσεων είναι σαφές πως οι μικρότερες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Κι αυτό διότι οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα οικονομικά κίνητρα, ήτοι τις αυξήσεις και τα μπόνους που μπορούν να προσφέρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προ ημερών, κυρίως λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζει στην εξεύρεση προσωπικού.

Χθες τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τις κενές θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο έδειξαν πως τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας εκτοξεύτηκαν τον περασμένο μήνα στα 9,3 εκατ. ένα νούμερο ρεκόρ, που φαντάζει παράδοξο δεδομένης της μικρής υποχώρησης στον αριθμό των νέων ανέργων.

Σύμφωνα με την National Federation of Independent Business, μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων το ποσοστό ρεκόρ του 48%(!) των εργοδοτών δήλωσε το Μάιο πως είχε κενές θέσεις εργασίας που δεν έβρισκε προσωπικό για να καλύψει.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Λαγκάρντ: Ταχύτερη ανάκαμψη θα φέρει το άλμα στην κατανάλωση
Διεθνή |

Λαγκάρντ: Ταχύτερη ανάκαμψη θα φέρει το άλμα στην κατανάλωση

Αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά το ρίσκο των μεταλλάξεων και καθησυχαστική αναφορικά με τον πληθωρισμό και τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΚΤ ενώπιον της Ευρωβουλής

Βρετανία: «Παράθυρο» υπουργού Υγείας για άρση καραντίνας στους πλήρως εμβολιασμένους
Διεθνή |

«Παράθυρο» Βρετανού υπουργού Υγείας για άρση καραντίνας στους πλήρως εμβολιασμένους

«Πειραματιζόμαστε με αυτήν την προσέγγιση για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να υποχρεώνονται σε απομόνωση, να υποβάλλονται απλώς σε τεστ», δήλωσε ο Ματ Χάνκοκ

ΕΕ – Καινοτομία: Μειώνεται το χάσμα μεταξύ των χωρών-μελών – Η Ελλάδα στις υψηλότερες ταχύτητες
Διεθνή |

Βελτιώθηκε ο δείκτης καινοτομίας της ΕΕ - Πώς αξιολογείται η Ελλάδα

Ο φετινός πίνακας αποτελεσμάτων για την ευρωπαϊκή καινοτομία βασίζεται σε ένα αναθεωρημένο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει νέους δείκτες για την ψηφιοποίηση και την περιβαλλοντική αειφορία

ΕΕ: Γιορτάζει τα 4 χρόνια χωρίς χρώσεις περιαγωγής
Διεθνή |

Η ΕΕ γιορτάζει τα τέσσερα χρόνια χωρίς χρώσεις περιαγωγής

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2017 και από τότε οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους