Η Ελλάδα σταθεροποίησε της θέση της ως ένας από τους περιζήτους δανειολήπτες στην Ευρώπη, αναφέρει το Bloomberg σε διθυραμβικό δημοσίευμά του, σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην μεγάλη ζήτηση για πώληση ομολόγων και κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές 29 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν το 2031.

Συνδέει μάλιστα την έκδοση του ελληνικού ομολόγου, με την επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη.

Η έντονη φημολογία που επικρατεί ότι, η ΕΚΤ θα παρατείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ομόλογα τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Υπενθυμίζει μάλιστα, ότι η Ιταλία είχε μια παρόμοια εικόνα σε δημοπρασία χρέους την Τρίτη.

Οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να διατηρήσουν το εξαιρετικά χαλαρό νομισματικό τους πλαίσιο τουλάχιστον για το καλοκαίρι.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
REACT-EU: Πρόσθετα κονδύλια 1,6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
Οικονομία |

REACT-EU: Πρόσθετα κονδύλια 1,6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Αλλαγές στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για τη στήριξη 272.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της επιδότησης των τόκων υφιστάμενων δανείων και της στήριξης του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

PwC: Αισιόδοξοι για τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις  οι Έλληνες  CEO
Executive |

Αισιόδοξοι για τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις οι Έλληνες  CEO

Εστιάζουν στην εξωστρέφεια μέσα από την υιοθέτηση αναπτυξιακής ατζέντας, με επίκεντρο την παραγωγικότητα, τις τεχνολογικές επενδύσεις (με ποσοστό 54%) και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού (με ποσοστό 36%)