Πιστός στο δόγμα του για την αναζήτηση καινοτομίας αιχμής, ο Ιλον Μασκ παρουσίασε χθες το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, το Model S Plaid, ανεβάζοντας το επίπεδο ανταγωνισμού απέναντι στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το Model S Plaid έχει εμβέλεια 400 μιλίων ανά φόρτιση, ανώτατη ταχύτητα 200 μιλίων/ώρα και πιάνει τα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα. Είναι διαθέσιμο από 130.000 δολάρια.

«Γιατί να κατασκευάσουμε αυτό το πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο που είναι τρελά γρήγορα;» διερωτήθηκε ο Μασκ παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο της Tesla. Ντυμένος με μαύρο δερμάτινο μπουφάν και μαύρο τζιν, ο Μασκ οδήγησε το Model S Plaid πάνω στη σκηνή και δήλωσε: «Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας. Πρέπει να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο, χωρίς αμφισβήτηση.»

Η Tesla κατασκευάζει τέσσερα αυτοκίνητα: τα Model S, X, 3 και Y, όμως τα δύο τελευταία αντιστοιχούν στη συντριπτική πλειοψηφία των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας.

«Αυτό είναι που εγώ αποκαλώ μηχανική στα όρια της φυσικής,» δήλωσε ο Μάσκ.

Το Model S, το πρωτοποριακό σεντάν της Tesla, εμφανίσθηκε το 2012 και ήταν πλέον ώριμο για ανανέωση. Η φράση «Plaid Mode» αποτελεί αναφορά στην κωμωδία του Μελ Μπρουκς «Spaceballs» το 1987. Ο Μασκ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σύστημα διασκέδασης του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι βρίσκεται στο επίπεδο του PlayStation5, ενώ το ηχοσύστημα έχει την αίσθηση της εμπειρίας του home-theater.


«Αν σκεφτείτε που για το που βρίσκεται το μέλλον του αυτοκινήτου, συχνά στο autopilot, ή την προσωπική οδήγηση, τότε η διασκέδαση πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα σημαντική. Θα θέλεις να δεις ταινίες, να παίξεις παιχνίδια, να σερφάρεις στο Ιντερνετ,» τόνισε ο Μασκ.

Η Tesla θα παραδώσει τα πρώτα 25 οχήματα άμεσα και θα αρχίσει σύντομα την παράδοση εκατοντάδων αυτοκινήτων σε εβδομαδιαία βάση και περίπου 1.000 εβδομαδιαίως στο επόμενο τρίμηνο.

Η μετοχή της Tesla, που ενισχύθηκε κατά 8 φορές πέρυσι, δέχεται πιέσεις τελευταία. Επειτα από την πτώση κατά 14% που σημείωσε την Πέμπτη βρίσκεται καθ’ οδόν για την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση της στο πρώτο εξάμηνο από το 2019, ενώ υποαποδίδει σε σχέση με τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Adidas: Κοντράρει τη Nike στη μάχη για την Gen Z
Διεθνή |

Σκληρό πόκερ για την Gen Z - Πώς η Adidas κοντράρει τη Nike στη μάχη για την κατάκτησή της

Φαίνεται πως η ανάπτυξη της Adidas ξεπερνάει αυτήν της Nike για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2024 - αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό sports brand θα παραμεινει για μερικά ακόμη χρόνια στην κορυφή