Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η μετοχή της Tesla, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε πτώση του αριθμού των παραγγελιών της στην Κίνα, το Μάιο, κατά σχεδόν 50% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Έχοντας υποστεί ήδη απώλειες της τάξης του 30% από το υψηλό που είχε βρεθεί στα τέλη Ιανουαρίου, η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ υποχώρησε σήμερα κατά επιπλέον 5,33%, κλείνοντας στα 572,84 δολάρια.

Οι καθαρές παραγγελίες της Tesla στην Κίνα υποχώρησαν στις 9.800 τον Μάιο από 18.000 τον Απρίλιο, σύμφωνα με την The Information, πύλη τεχνολογικών νέων με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία επικαλείται πρόσωπο με γνώση του ζητήματος. Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά αναφορών που υποδεικνύουν πτώση των πωλήσεων της εταιρείας στη χώρα, η οποία θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές αγορές της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, το μερίδιο της Tesla στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο, έχοντας σημειώσει πτώση σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή