Η Νaval Group δεσμεύεται για τη συνεργασία της με τα Ελληνικά Ναυπηγεία και το εγχώριο βιομηχανικό και ακαδημαïκό οικοσύστημα για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλά και πέρα από αυτό.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, ο Global CEO της Naval Group, Πιερ-Ερίκ Πομελιέ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Naval Group, να προσφέρει την καλύτερη λύση για τις ελληνικές ανάγκες και, παράλληλα, να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων.

Η Naval Group υπέβαλε, από κοινού με την Thales και την MBDA, ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων που περιλαμβάνει:

  • 4 FDI HN – με κατασκευή 3 πλοίων, στην Ελλάδα. Η πρώτη θα είναι σε υπηρεσία μέχρι το 2025, ενώ ως ενδιάμεση λύση, θα δοθούν 2 φρεγάτες (άλλου τύπου) που θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022,
  • τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ στην Ελλάδα
  • μια ισχυρή Ελληνική Βιομηχανική Συμμετοχή (ΗΙΡ)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πιερ-Ερίκ Πομελιέ, παρουσίασε τη φρεγάτα FDI και τις δυνατότητες που διαθέτει στη βασική διαμόρφωση του πλοίου. Η FDI HN είναι η μόνη φρεγάτα που προσφέρεται στο ΠΝ με δυνατότητες αποτελεσματικής προστασίας στόχων υψηλής αξίας ή θαλάσσιων περιοχών, παράκτιων εγκαταστάσεων, πόλεων και Ελληνικών νησιών.

Σημείωσε ακόμη ότι «το γαλλικό πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη με το πρώτο πλοίο του τύπου να βρίσκεται σε παραγωγή στις εγκαταστάσεις μας στο Lorient, με χρόνο παράδοσης στις αρχές του 2024. Επειδή η φρεγάτα FDI βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα πολύ σύντομο χρόνο παράδοσης στην Ελλάδα με την πρώτη FDI HN να εισέρχεται σε υπηρεσία το 2025.»

Επιπροσθέτως, παρουσίασε στοιχεία για το ισχυρό σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής που προτείνεται από τη Naval Group. Ο όμιλος έχει ήδη αναπτύξει μια μόνιμη ομάδα έμπειρων εξειδικευμένων στελεχών στην Ελλάδα, με κύρια αποστολή τον εντοπισμό και τις επαφές με τις Ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φρεγατών ή σε άλλα προγράμματα με τη Naval Group.

«Εχουμε εντοπίσει σχεδόν 100 εταιρείες, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με περισσότερες από 70, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΜΕΤΚΑ, ΑΚΜΩΝ, STELMA, MILTECH, PRISMA, THALES Hellas, Terra Spatium, Hydrus Engineering. Τώρα είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στη επόμενη φάση, απευθύνοντας τους αιτήσεις υποβολής προτάσης (RFP)».

Οσον αφορά στις ναυπηγικές μονάδες, δήλωσε: «Η Naval Group, έχει δεσμευθεί να συμβάλλει στην αναζωογόνηση των ελληνικών ναυπηγείων και έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, με την υποστήριξη μας, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν αυτή την τελευταίας γενιάς φρεγάτα εδώ στην Ελλάδα. Η Naval Group διαθέτει σημαντική και ισχυρή εμπειρία σε τοπικές κατασκευές, σε όλο το κόσμο. Η ενεργός συμμετοχή τοπικών εταίρων και η μεταφορά των τεχνολογιών μας βρίσκεται στο DNA μας».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Εκθεση για την Toshiba αποκαλύπτει τις μηχανορραφίες της εταιρικής Ιαπωνίας και του κράτους
Διεθνή |

Εκθεση για την Toshiba αποκαλύπτει τις μηχανορραφίες της εταιρικής Ιαπωνίας και του κράτους

Μια ανεξάρτητη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι η Toshiba και αξιωματούχοι στο υπουργείο εμπορίου της Ιαπωνίας επινόησαν ένα σχέδιο για να εμποδίσουν την Effissimo Capital Management, η οποία κατέχει το 9,9% των μετοχών της Toshiba, να ασκήσει πλήρως την πρότασή της στην ετήσια συνάντηση μετόχων της Toshiba πέρυσι.

Αλληθωρισμοί για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Opinion |

Αλληθωρισμοί για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αποτελούν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι ανάγκη να ικανοποιούν μερικά οικονομικά και τραπεζικά κριτήρια για τραπεζικό δανεισμό, τα οποία διασφαλίζουν καταθέτες και φορολογούμενους και σταματά η εντύπωση ότι τράπεζες και κράτος είναι … ευαγή ιδρύματα