Έκθεση της εξαιρετικής συλλογής υαλουργημάτων του επίτιμου διευθυντή και προέδρου του Λούβρου Pierre Rosenberg φιλοξενεί το Le Stanze Del Vetro στη Βενετία.

Η έκθεση «The Glass Ark. Animals in the Pierre Rosenberg Collection» ιχνηλατεί την ιστορία του Μουράνο στον 20ό αιώνα με έναν πρωτότυπο και γοητευτικό τρόπο: το ζώο από γυαλί.

Επιδεικνύοντας πάνω από 750 υαλουργήματα, οι επιμελήτριες Giordana Naccari και Cristina Beltrami συγκέντρωσαν τα ζώα από γυαλί που συνέλεγε ο Pierre Rosenberg στη διάρκεια των επί τριάντα χρόνια επισκέψεών του στη Βενετία: από ελέφαντες μέχρι ιπποπόταμους, γάτες, καμηλοπαρδάλεις, ψάρια, αλεπούδες και έντομα.

«Τον 20ό αιώνα, το Μουράνο παρήγαγε ένα αχανές ρεπερτόριο ζώων από γυαλί, το οποίο από τη μια είναι γοητευτικό λόγω των άπειρων δημιουργικών ερμηνειών του θέματος και από την άλλη είναι μαρτυρία μιας τεχνικής αιώνων και στην οποία αυτή η έκθεση επιτρέπει μια πολύ προσωπική και πρωτότυπη εμβάθυνση» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

«Τα ζώα από γυαλί είναι διαφορετικά από συλλογές ζώων με άλλα μέσα, για δύο κυρίως λόγους: ποτέ δεν έχουν άγρια πόζα, κάτι το οποίο είναι τυπικό των πιο παραδοσιακών γλυπτικών αναπαραστάσεων ζώων και, πάνω απ’ όλα, ποτέ δεν τα οραματίστηκαν οι δημιουργοί τους ως παιχνίδια».

Η έκθεση σύμφωνα με το ΑΠΕ, περιλαμβάνει επίσης και γλυπτά από ζώντες καλλιτέχνες όπως οι Cristiano Bianchin, Marcantonio Brandolini D’Adda, Franck Ehrler, Massimo Nordio, Isabelle Poilprez, Maria Grazia Rosin και Giorgio Vigna.

Όσες και όσοι δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν τη Βενετία για την έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου, μπορούν να απολαύσουν εικονική περιήγησή της εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus