«Ξεπούλησε» η Lamborghini για την τρέχουσα χρονιά, καθότι η «χαλάρωση» στα μέτρα της πανδημίας οδήγησε σε αύξηση των δαπανών των καταναλωτών, οι οποίοι παρέμεναν για μήνες στα σπίτια τους.

Η ιταλική εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg φαίνεται ότι θα παρουσιάσει «ισχυρή ανάπτυξη» για τη φετινή χρονιά, έχοντας προπωλήσει κοντά στους 10 μήνες της παραγωγικής της ικανότητας, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephan Winkelmann σε συνέντευξή του στο Milano Monza Motor Show.

Την ίδια ώρα, η Volkswagen AG παρουσίασε το Huracan STO σε έναν υπαίθριο χώρο κοντά στον καθεδρικό ναό Duomo του παγκόσμιου κέντρου μόδας.

«Παρά το κλείσιμο δύο μηνών λόγω της πανδημίας, to 2020 έκλεισε για τη Lamborghini ως η δεύτερη καλύτερη χρονιά που είχε ποτέ», δήλωσε ο Winkelmann, καθώς οι καταναλωτές κατευθύνθηκαν στις πάνω από 60 μάρκες που εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένων των Ferrari, Porsche και McLaren, αποτελώντας μια ένδειξη του ότι η φυσιολογική ζωή που ξαναρχίζει. σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο.

Οι παραδόσεις Lamborghini αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25% κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ρεκόρ.

Ενώ οι αγοραστές συνεχίζουν να κατευθύνονται σε αυτοκίνητα, υψηλών επιδόσεων όπως το Aventador, η Lamborghini ξεκινά τη μετάβαση στην ηλεκτροδότηση της σειράς της. Ξοδεύει 1,5 δις, ευρώ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για να προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις κάθε μοντέλου έως το 2024 και σχεδιάζει να λανσάρει ένα πρώτο όχημα που τροφοδοτείται αποκλειστικά από μπαταρία κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Οι κατασκευαστές supercar, όπως η Ferrari και η Lamborghini, καθυστέρησαν να…ασπαστούν τα EVs.

«Στην ηλεκτροκίνηση, πρέπει να επιλέξουμε τη σωστή στιγμή, όταν πιστεύουμε ότι η αγορά είναι έτοιμη και πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να είμαστε οι καλύτεροι», ανέφερε ο Winkelmann.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή