Στο 51,5% έφτασε το ποσοστό των ενήλικων Ευρωπαίων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κοροναϊό, όπως αναφέρει γράφημα που ανήρτησε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

Μέχρι σήμερα, 11 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 286,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά στην ΕΕ και έχουν παραδοθεί 351,6 εκατομμύρια δόσεις.

Η ΕΕ είπε «όχι» σε 100 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Την απόφαση να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα για το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εν λόγω συζητήσεις δείχνουν την πτώση της εμπιστοσύνης στο μονοδοσικό εμβόλιο, το οποίο αρχικά θεωρούνταν κρίσιμης σημασίας για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, ωστόσο πλέον έχει εξελιχθεί σε εφεδρική επιλογή, έπειτα από προβλήματα στην ασφάλεια και τις παραδόσεις, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Στα τέλη Μαρτίου η ΕΕ άφησε να εκπνεύσει η προθεσμία για την παραγγελία 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του συγκεκριμένου εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Reuters τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με απευθείας γνώση των συμβολαίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες, αποκαλύπτοντας έτσι μία ρήτρα, που δεν είχε δημοσιοποιηθεί έως τώρα.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ΕΕ παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και είχε την επιλογή να αγοράσει άλλες 200 εκατομμύρια σε δύο διαφορετικές δόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus