Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χώρων (G7) που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αγγλία «εξαιρετικά συνεργατική και παραγωγική», επαναλαμβάνοντας πως «η Αμερική επιστρέφει» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αυτής, της πρώτης του ως πρόεδρος στο εξωτερικό.

«Όλος o κόσμος γύρω από το τραπέζι αντιλήφθηκε και αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και την ευθύνη των δημοκρατιών μας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο αεροδρόμιο Νιουκουέι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, πριν αναχωρήσει για τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Μπάιντεν πήρε εύσημα  για την παρουσία τους στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ αναπόφευκτη ήταν η σύγκριση με τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τράμπ. ‘Εφερε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής της G7 σε σχέση με τον  Τραμπ, επιτρέποντας μια ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση για παγκόσμια ζητήματα, χωρίς να σπείρει την αναστάτωση και το χάος, σύμφωνα το Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν ως συνεργάσιμος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου υπό τον Μπάιντεν, δήλωσε ο Εμμανουήλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας νωρίτερα το Σάββατο, δείχνοντας την ανακούφιση που αισθάνονται πολλοί βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ καθώς η αναταραχή της προεδρίας του Τραμπ έχει τελειώσει.

Η παρατήρηση του Μακρόν επαναλήφθηκε και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που χαιρέτισε τον Μπάιντεν την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «μια μεγάλη ανάσα καθαρού αέρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας