Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων στην τελική χαλάρωση του Lockdown στη χώρα και την επιτάχυνση των δεύτερων δόσεων εμβολιασμού των πολιτών, λέγοντας ότι ο χρόνος που θα εξοικονομηθεί θα μπορούσε να αποτρέψει χιλιάδες περιττούς θανάτους.

Ο Τζόνσον είπε ότι τα δεδομένα ήταν πλέον σαφή ότι χρειάστηκαν δύο δόσεις του εμβολίου για την καταπολέμηση της νέας παραλλαγής Δέλτα και πως ήταν σωστό να δοθεί περισσότερος χρόνος για να δοθούν σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους δεύτερες δόσεις. «Έχουμε την ευκαιρία – τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες – να σώσουμε πολλές χιλιάδες ζωές εμβολιάζοντας εκατομμύρια ακόμη ανθρώπους», είπε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός μείωσε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού από 12 εβδομάδες σε οκτώ για τα άτομα άνω των 40 ετών, ένα βήμα που έχει ήδη γίνει για τους ηλικιωμένους.

Σε συνέντευξη τύπου στη Downing Street ο Τζόνσον είπε πως είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «ήταν λογικό να περιμένουμε λίγο περισσότερο» για να αρθούν όλοι οι τελικοί περιορισμοί. «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαζόμαστε περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε πέρα από τις 19 Ιουλίου», είπε.

Οι γάμοι θα τύχουν μιας περιορισμένης αναστολής στα περιοριστικά μέτρα, καθώς πολλά ζευγάρια είχαν αντιμετωπίσει την προοπτική ακύρωσης των γάμων τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το ανώτατο όριο των 30 επισκεπτών θα αυξηθεί τώρα για γάμους και άλλες εκδηλώσεις ζωής, όπως κηδείες, αλλά θα διατηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις σε τραπέζια και καθίσματα. Μουσική και χορός θα συνεχίσουν να απαγορεύονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως