Δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας, εντός της οποίας οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας, χωρίς κανένα πρόστιμο, έως τον Δεκέμβριο του 2022, δίνεται με τροπολογία στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Η παράταση προωθείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξαιτίας της μακράς περιόδου αναστολής λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων, κατά την οποία οι πολίτες δεν μπορούσαν να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Επιπλέον, η τροπολογία εισάγει και ρυθμίσεις για την επίσπευση της κτηματογράφησης και του ανοίγματος των νέων Κτηματολογικών Γραφείων. Με άλλα λόγια, επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα καθεστώς που συνεπάγεται περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για όλους. Ειδικότερα, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αντιμετωπίζουν, κατά κύριο λόγο, τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων και των  Υποκαταστημάτων, τα οποία θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Για παράδειγμα, δίνεται εκ νέου δυνατότητα στους άμισθους Υποθηκοφύλακες να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ενώ, παράλληλα, παρέχεται  ευελιξία στην αξιοποίηση των υφιστάμενων υπαλλήλων του, με μετακινήσεις μεταξύ των επιμέρους υπηρεσιών του.

Δείτε την τροπολογία

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα