Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπεζος έβγαλε σε … δημοπρασία μια θέση έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 28 εκατομμυρίων δολαρίων, στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της που προγραμματίζεται για τις 20 Ιουλίου.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε στα 4,8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά γρήγορα εκτινάχθηκε πάνω από τα 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα πρώτα λεπτά της δημοπρασίας.

Ο πλειοδότης που κέρδισε και ο οποίος φυσικά παρέμεινε… άγνωστος, θα πετάξει στο διάστημα πλάι στον ιδρυτή της Amazon και τον αδερφό του Mαρκ στον πύραυλο New Shepard της Blue Origin σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα. Η εταιρεία θα αποκαλύψει το όνομα του νικητή της δημοπρασίας «τις επόμενες εβδομάδες».

Το New Shepard της Blue Origin έχει πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις έως τώρα, αλλά μη επανδρωμένες και αν εξαιρέσουμε την παρθενική πτήση όλες οι υπόλοιπες 15 πτήσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκάφος δεν ολοκληρώνει την έξοδό του από τη γήινη ατμόσφαιρα, κινείται στο όριό της και θα προσφέρει στους επιβάτες ίσως την καλύτερη θέα της Γης. Η επάνοδος στη γήινη επιφάνεια γίνεται με τη βοήθεια αλεξιπτώτου υποβοήθησης.

Η διευθύντρια αστροναυτών της Blue Origin Ariane Cornell δήλωσε ότι κατά την πρώτη επανδρωμένη πτήση του New Shepard θα μεταφέρει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, ενώ το άτομο που πλειοδότησε στη δημοπρασία με το πολύ αλμυρό αντίτιμο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το New Shepard εκτοξεύεται κάθετα και ο πύραυλος και η κάψουλα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Οι ενισχυτές προσγειώνονται κατακόρυφα σε μπετόν στην εγκατάσταση της εταιρείας στο Van Horn του Τέξας, ενώ οι κάψουλες προσγειώνονται χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αλεξίπτωτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες