Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπεζος έβγαλε σε … δημοπρασία μια θέση έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 28 εκατομμυρίων δολαρίων, στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της που προγραμματίζεται για τις 20 Ιουλίου.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε στα 4,8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά γρήγορα εκτινάχθηκε πάνω από τα 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα πρώτα λεπτά της δημοπρασίας.

Ο πλειοδότης που κέρδισε και ο οποίος φυσικά παρέμεινε… άγνωστος, θα πετάξει στο διάστημα πλάι στον ιδρυτή της Amazon και τον αδερφό του Mαρκ στον πύραυλο New Shepard της Blue Origin σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα. Η εταιρεία θα αποκαλύψει το όνομα του νικητή της δημοπρασίας «τις επόμενες εβδομάδες».

Το New Shepard της Blue Origin έχει πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις έως τώρα, αλλά μη επανδρωμένες και αν εξαιρέσουμε την παρθενική πτήση όλες οι υπόλοιπες 15 πτήσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκάφος δεν ολοκληρώνει την έξοδό του από τη γήινη ατμόσφαιρα, κινείται στο όριό της και θα προσφέρει στους επιβάτες ίσως την καλύτερη θέα της Γης. Η επάνοδος στη γήινη επιφάνεια γίνεται με τη βοήθεια αλεξιπτώτου υποβοήθησης.

Η διευθύντρια αστροναυτών της Blue Origin Ariane Cornell δήλωσε ότι κατά την πρώτη επανδρωμένη πτήση του New Shepard θα μεταφέρει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, ενώ το άτομο που πλειοδότησε στη δημοπρασία με το πολύ αλμυρό αντίτιμο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το New Shepard εκτοξεύεται κάθετα και ο πύραυλος και η κάψουλα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Οι ενισχυτές προσγειώνονται κατακόρυφα σε μπετόν στην εγκατάσταση της εταιρείας στο Van Horn του Τέξας, ενώ οι κάψουλες προσγειώνονται χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αλεξίπτωτων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Tencent επικεφαλής της λίστας του top 10 των χαμένων
Αγορές |

Ποιες είναι οι 10 χειρότερες μετοχές στον κόσμο σήμερα

Η Tencent είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 23% τον Ιούλιο, χάνοντας περίπου 170 δις δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία. Εννέα στους 10 μεγάλους χαμένους σε κεφαλαιοποίηση στη διάρκεια του μήνα, είναι κινεζικές εταιρείες

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη
Διεθνή |

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη

Η Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών με τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά προανήγγειλε και συγχρόνως προειδοποίησε για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο τρίμηνο που διανύουμε.