Η Apple εργάζεται στην ανάπτυξη μίας νέας σειράς μοντέλων Apple Watch, στα οποία θα περιλαμβάνονται νέα χαρακτηριστικά παρακολούθησης δεικτών υγείας, καλύτερες οθόνες και καλύτερη ταχύτητα απόκρισης.

Στα πλάνα της εταιρείας είναι η ριζική αναβάθμιση των «έξυπνων» ρολογιών της σε αυτό που πιθανότατα ονομαστεί Apple Watch Series 7. Σε αυτή τη νέα σειρά θα προστεθούν ταχύτεροι επεξεργαστές, βελτιωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα και εντελώς νέα και βελτιωμένη οθόνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για την επόμενη χρονιά η Apple σχεδιάζει, πέρα από την ανανέωση του βασικού Watch, το λανσάρισμα και ενός πιο οικονομικά προσιτού μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Apple Watch SE αλλά και μία νέα έκδοση που θα στοχεύει το αθλητικό κοινό της εταιρείας.

Στο επόμενο Watch, του 2022, πιθανότατα θα περιληφθεί και ένας αισθητήρας που θα μετρά τη θερμοκρασία του σώματος, ένα χαρακτηριστικό που φημολογούνταν αλλά τελικά δεν ενσωματώθηκε στο μοντέλο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020. Ο περιβόητος αισθητήρας για την μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, που θα βοηθά τα άτομα με διαβήτη να παρακολουθούν τα επίπεδα της γλυκόζης, φαίνεται ότι θα χρειαστεί μερικά ακόμη χρόνια μέχρι να καταστεί εμπορικά διαθέσιμος.

Παράλληλα, η Apple δοκιμάζει λεπτότερα περιθώρια οθόνης και μία νέα τεχνική ενσωμάτωσης που φέρνει την οθόνη εγγύτερα στο πρόσθιο κάλυμμα. Συνολικά, το νέο Watch θα είναι ελαφρώς παχύτερο από τον προκάτοχό του, χωρίς ωστόσο να είναι τόσο έντονη η διαφορά που να γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη.

Το επόμενο Watch θα περιλαμβάνει επίσης αναβαθμισμένες ικανότητες διασύνδεσης ενώ πιθανότατα θα ενσωματώνει και την τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί και στο AirTag, που παρουσίασε η εταιρεία πρόσφατα. Στις αρχές Ιουνίου, στο συνέδριο WWDC η Apple είχε δώσει μία πρόγευση και του επερχόμενου watchOS 8, μία αναβάθμιση που θα επιτρέπει στη συσκευή να ξεκλειδώνει την πόρτα ενός «έξυπνου» σπιτιού ή δωμάτια ξενοδοχείων.

Το μοντέλο της σειράς που προορίζεται για «αθλητική» χρήση περιγράφεται εσωτερικά στην Apple σαν έκδοση «explorer» ή «adventure» ήταν σε ανάπτυξη και προγραμματιζόταν για λανσάρισμα στις αρχές του 2021, κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον το εν λόγω μοντέλο πιθανότατα θα λανσαριστεί εμπορικά εντός του 2022.

Τη συναρμολόγηση του βασικού μοντέλου Apple Watch αναλαμβάνει κυρίως η Luxshare Precision Industry ενώ μικρότερο μέρος της παραγωγής αναλαμβάνει η Foxconn. Αντίθετα, η Foxconn μαζί με την επίσης ταϊβανέζικη Compal Electronics αναλαμβάνουν την παραγωγή του Apple Watch SE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία