Η Vodafone ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Samsung Electronics σαν προμηθευτή εξοπλισμού δικτύωσης 5G για την αγορά της Βρετανίας.

Η Samsung εμφανίζεται πλέον σαν μία από τις εξεταζόμενες επιλογές των Ευρωπαίων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σαν αντικαταστάτης της κινεζικής Huawei. Ήδη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, η ισπανική Telefonica και η γαλλική Orange έχουν προχωρήσει σε σχετικές επαφές με την κορεατική εταιρεία.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνία δεν αποκαλύφθηκαν. Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές έχουν δώσει εντολή για την αφαίρεση όλου του εξοπλισμού προέλευσης Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας έως το τέλος του 2027, ακολουθώντας τις επιταγές της αμερικανικής εκστρατείας αποκλεισμού της συγκεκριμένης εταιρείας, με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας.

Η Samsung από την πλευρά της βασίζεται στην ευρωπαϊκή αγορά για να διατηρήσει την ανάπτυξη του τομέα της που δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση δικτύων, ανέφερε στο Reuters ανώτερο στέλεχος της κορεατικής εταιρείας, καθώς τα δίκτυα 5G συνεχώς επεκτείνονται.

«Έχει ακόμα πολύ δρόμο για να πιάσει την Ericsson και τη Nokia, αλλά η Samsung έχει ένα ολοκληρωμένο portfolio λύσεων 5G-RAN για την κάλυψη κάθε είδους ανάγκης, οπότε θα πρέπει να τη βλέπουμε σαν έναν αυθεντικό ανταγωνιστή», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της CCS Insight, Ρίτσαρντ Γουέμπ.

Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών κυριαρχείται από τις Nokia, Ericsson και Huawei αλλά η Samsung μπαίνει πλέον στην εικόνα μετά και την συμφωνία που έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την αμερικανική Verizon, αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η τάση που δείχνουν αρκετοί πάροχοι να υιοθετούν την αρχιτεκτονική Open RAN, η οποία επιτρέπει την μίξη και συνεργασία εξοπλισμού προερχόμενου από εναλλακτικούς κατασκευαστές. Αυτή η αρχιτεκτονική θεωρητικά προσφέρει βελτιωμένη ευελιξία και μειώνει τα κόστη των παρόχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή